Index Vakbarát Hírportál

Újabb rögbisztárokat nézett ki magának az NFL

2015.10.31. 08:38

Az NFL egyik angol nagykövete, a New York Giants korábbi kétszeres Super Bowl-győztes Osi Umenyiora szerint nem marad egyedi eset az ausztrál rögbis Jarryd Hayne váltása az NFL-re, a visszavonult védőjátékos ugyanis arról beszélt a Mirrornak, hogy amint véget ér szombaton a rögbivilágbajnokság döntője, az NFL-ből két játékosnak is azonnal felajánlják a lehetőséget, hogy az amerikaifutballban folytassa pályafutását.

Umenyiora neveket nem árult el, mivel torna végéig semmilyen kapcsolatfelvétel nem lehetséges, de az egyikük állítólag angol. Ha valóban így lenne, az időzítés nem is lehetne tökéletesebb, hiszen szombaton épp Londonban rendezik a vb-döntőt, vasárnap pedig az idei harmadik, utolsó NFL-meccs lesz a városban.

„Azt figyeltem, hogyan mozognak a pályán, mennyire tudták mélyen tartani a súlypontjukat, hogy a szerelésnél mennyire mentek mélyre, és robbantak bele az ellenfélbe, illetve hogy mennyire figyelik a környezetüket, a rögbiben ugyanis csak az ember előtt történik a játék, az amerikaifutball viszont 360 fokos sport” 

- mondta a Londonban született ex-NFL-es, aki azt is hozzátette, hogy az elmúlt hat hétben NFL-játékosmegfigyelők tömege követte figyelemmel a rögbi-vb-t az új Jarryd Hayne-t keresve.

Az persze kérdés, hogy a rögbisek egyáltalán igent mondanának-e az ajánlatra, de az Umenyiora felvetéséből jól látszik, hogy az NFL újabb módjait keresi a nemzetközi terjeszkedésnek.



Rovatok