Index Vakbarát Hírportál

101 pont: az elmúlt évek legvadabb meccse az NFL-ben

2015.11.02. 10:19

Az NFL történetének egyik legtöbb ponttal záruló mérkőzését játszotta vasárnap este a New Orleans Saints és a New York Giants: a két csapat összesen 101 pontot termelt, és ez épp elég volt ehhez az egyik irányító rekordot állítson be.

A hazai New Orleans-iak irányítóját, Drew Breest kikezdték már párszor a szezonban, hogy 36 évesen elég meredeken hanyatlásnak indult, most 7 touchdown-passzal válaszolt a kritikusainak egyetlen mérkőzés alatt, ami rekordbeállításnak számít, a még ma is aktív irányítók közül csak Peyton Manningnek sikerült ez korábban.

Ha hosszabbításra ment volna a meccs, talán meglett volna a nyolcadik is, viszont a végén 49-49-es állásnál a Saints egy 50 yardos mezőnygóllal próbálkozott, és Kai Forbath be is vágta, ezzel 52-49-re tudtak győzni. 

A két csapat által összehozott százegy pont holtversenyben a harmadik az NFL örökgranglistáján, ahhoz, hogy rekordot döntsenek még tizenkét pont kellett volna: 1966-ban a Washington Redskins 72-41-re nyert a Giants ellen, azóta is ez a rekord az NFL-ben.

Pedig a harmadik negyed végén úgy nézett ki, hogy a New Orleansnak sikerül elhúznia, 42-28-ra vezettek, de az utolsó negyedben visszakapaszkodott a Giants, és egyenlített. A végén még a Saintsnek kellett kaparnia, mivel egy interception után touchdownra hordta vissza a labdát a vendégcsapat, és előnybe került. Breesék 37 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, és ezek után már elég valószínűnek tűnt a hosszabbítás, mert a következő támadásból a vendégek csak puntolni tudtak. De a visszahordásnál a New York-i punter megrángatta a visszahordó játékos sisakrácsát, így a tizenöt yardos büntetés miatt került mezőnypozícióba a Saints, és a rúgással megnyerték a meccset. 

Giants vs. Saints | Week 8 Highlights

Elképesztő számokat pakoltak fel a táblára a csapatok támadójátékosai: Brees 7 touchdown passzal és 511 passzolt yarddal zárta a mérkőzést, de azért becsúszott egy interception is. Az egyik touchdown egy jól kivitelezett trükkjáték után jött. Kollégája, Eli Manning hat touchdown-passzt osztott ki 350 passzolt yard mellett. A vendég New York-iaknál a liga egyik legjobb elkapójának, Odell Beckham Jr.-nak három touchdownja volt, és összesen 130 elkapott yarddal zárt. A két csapat összesen 1030 yardot termelt támadásban, a győzelem után Drew Brees így jellemezte a meccset:

Sosem volt még részem ilyenben, elég vad volt.

Emlékezetesnek ígérkezett a Denver Broncos-Green Bay Packers rangadója is, két veretlen csapat találkozott, nagy Peyton Manning-Aaron Rodgers irányítóharcra volt kilátás, ám a denveriek védelme annyira jól működött, hogy mindössze 77 passzolt yardon tartotta Rodgerst, aki ezzel pályafutása negatív csúcsát döntötte meg. A Broncos-védelem háromszor sackelte őt, többször odaértek hozzá, és Gary Kubiak edző örömére a hazaiak támadójátéka is kezd magára találni, a meccset 29-10-re nyerték meg, és 7-0-s mérleggel továbbra is veretlenek. 

Folytatódott a San Francisco 49ers zuhanása: most a St. Louis Ramstől kaptak ki 27-6-ra. A 49ers támadójátéka ismét nem létezett, Reggie Bush megint megsérült, Colin Kaepernick szokás szerint gyengélkedett, a másik oldalon viszont az elsőkörös újonc, Todd Gurley megint villogott, és 133 futott yarddal zárta a mérkőzést. 

Eredmények:

New Orleans Saints–New York Giants 52–49 

Denver Broncos–Green Bay Packers  29–10

Baltimore Ravens–San Diego Chargers 29–26 

Cleveland Browns–Arizona Cardinals   20–34 

Kansas City Chiefs–Detroit Lions 45–10

Atlanta Falcons–Tampa Bay Buccaneers 20–23

St. Louis Rams–San Francisco 49ers 27–6

Chicago Bears–Minnesota Vikings 20–23 

Pittsburgh Steelers–Cincinnati Bengals 10–16

Houston Texans–Tennessee Titans 20–6

Oakland Raiders–New York Jets 34–20 

Dallas Cowboys–Seattle Seahawks 12–13 



Rovatok