Index Vakbarát Hírportál

Hát ez meg miféle felállás volt?

2015.11.17. 10:59

Eggyel kevesebb veretlen csapat van az NFL-ben, miután a Cincinnati Bengals meglepetésre kikapott a Houston Texanstól otthon kedd hajnalban. Csak két mezőnygólra volt képes a támadójátékuk, JJ Watt pedig három sackkel szomorította Andy Dalton irányítót. A vége 10-6-os Texans-győzelem lett, de mi most inkább egy szokatlan játékot mutatunk meg a Cincinnatitől. 

A Bengals offensive coordinatora, Hue Jackson rögtön a meccs elején egy tízyardos büntetés után kapta elő a trükköt, amivel sikerült alaposan összezavarni a vendégek védelmét, és nem tudták megfelelően elosztani az embereket. 

Úgy álltak fel, hogy közvetlenül a snap előtt egy-egy tackle és tight end kiment a szélekre. Az irányító Dalton előtt a center és a két guard maradt, és ott volt még mellette egy futójátékos is.

A bal oldalon viszont két elkapó is felsorakozott, így az a csoport egyből létszámfölényben volt a velük szemben felálló három védővel, akik hiába integettek a csapattársaiknak, hogy kevesen kevesebben vannak, másodpercekkel később már elindult a játék.

Dalton balra passzolt, ahol megvolt a létszámfölény, úgyhogy a tackle segítségével megnyitották az utat Marvin Jonesnak, őt végül Brian Cushing szerelt le, de így is hozott 16 yardot. 

Texans vs. Bengals | NFL

Daltonnak több opciója is volt: jöhetett volna egy read option, benne volt, hogy esetleg megtartja magának a labdát,  vagy egy screen-passzal valamelyik oldalt játékba hozza, ezért is volt bajban a védelem. A játékot amúgy már tavaly is elővették Jacksonék, akkor a Patriots-védelemben okoztak kisebb zűrzavart, ott is ugyanígy a létszámfölényt használták ki a bal oldalon. 

A Texans a győzelmet amúgy ennek a klassz DeAndre Hopkins-elkapásnak köszönheti, a passzt az agyrázkódás miatt kiesett Brian Hoyer helyére beállt T.J. Yates osztotta ki. 

A Bengals elvesztette veretlenségét, de 8-1-es mérleggel még mindig vezeti a csoportját, támadójátékuk pedig már csak azért is érdekes az idén is, mert viszonylag sokat próbálkoznak hasonló trükkökkel. 



Rovatok