Index Vakbarát Hírportál

Szilveszterkor pörög fel leginkább az egyetemi bajnokság

2015.12.07. 11:58

Vasárnap este eldőlt, hogy a Clemson Tigers, az Alabama Crimson Tide, a Michigan State Spartans és az Oklahoma Sooners került az egyetemi bajnokság rájátszásába ebben a sorrendben, és az is kiderült, hogy szilveszter este és január 1-jén milyen nagy bowl-meccsekre lehet készülni. Íme a New Year's Six programja!

December 31., 18.00, Peach Bowl, Hoston-Florida State

A szilveszteri maratont a 12-1-gyel és AAC-címmel záró Houston Cougars az 10-2-es Florida State-tel kezdi majd egy szórakoztató meccsel. A Cougarsnál Greg Ward Jr. irányító, az FSU-nál Dalvin Cook futójátékos adja majd meg az alaphangot az estéhez, de már csak azért is érdekes lesz, hogy a Cougars produktív támadójátéka mire megy az FSU masszív védelme ellen. 

December 31., 22.00, Orange Bowl, Oklahoma-Clemson - elődöntő!

Ezután már a rájátszás első meccse jön, ráadásul az izgalmasabbnak ígérkező. A Clemson veretlenül hozta le az alapszakaszt az ACC bajnokaként, a konferenciadöntőben a North Carolinát verte, míg az Oklahoma mindenkit megvert a Big 12-ben, aki igazán erős. Kőkemény meccs lesz, a sorsolás után az Oklahomát tették meg 2,5 pontos favoritnak Vegasban.

Január 1., 02.00, Cotton Bowl, Michigan State-Alabama - elődöntő!

A Big 10-győztes Michigan State és az SEC-győztes Alabama elődöntője lesz talán a simább, nem véletlen, hogy a Bamát kapásból kilencpontos favoritnak tették meg. Ettől függetlenül a Michigan State védelme bőven okozhat kellemetlenséget Jake Cokernek, ám a másik oldalon még ennél is brutálisabb védelem áll rendelkezésre, és hát van egy Derrick Henry, aki addigra valószínűleg már Heisman-győztes is lesz.

Január 1., 19.00, Fiesta Bowl, Notre Dame-Ohio State

Oké-oké, két csalódott csapat bowlja, de az ilyenekből mindig lesz valami szórakoztató, pláne a szilveszteri másnapra eshet jól. Mindkét csapat a rájátszásra pályázott, a Notre Dame-nek ez a két vereség miatt nem jött össze, a címvédő Buckeyesnak, pedig a Michigan State állta útját. Minden mindegy alapon jó kis adok-kapok lehet belőle. 

Január 1. 23.00, Rose Bowl, Stanford-Iowa

Erőfoci a Rose Bowlban újév első napján, kell ennél jobb? A szezon meglepetéscsapata volt az Iowa, amely a Big 10-döntőben is tisztesen tartotta magát a Michigan State ellen, míg a Stanford az egyetlen Power 5-konferenciagyőztes, amely lemaradt a rájátszásról. Alig várjuk, hogy az all purpose yardokban rekorder Christian McCaffreyt lássuk az Iowa védelme ellen. 

Január 2., 02.30, Sugar Bowl, Oklahoma State-Ole Miss

És az újévi őrület lezárásaként még egy mozgalmasnak ígérkező meccs. Az Ole Miss tavaly is ott volt újévkor, akkor a TCU alázta meg őket, most egy másik Big 12-csapat, az Oklahoma State ellen javíthatnak ezen. Az Oklahoma State sokáig veretlen volt, aztán november végére elfogytak, de amennyire kiszámíthatatlan volt az Ole Miss, hogy még simán darabokra szedhetik őket. 



Rovatok