Index Vakbarát Hírportál

Kikapcsolta a gravitációt a brutális NFL-újonc

2015.12.14. 11:49 Módosítva: 2015.12.14. 12:00

Az NFL tizennegyedik játékhetén is veretlen maradt a Carolina Panthers, miután agyonverték az Atlanta Falconst. A New England Patriots két vereség után feltámadt, a St. Louis Rams újonca pedig megmutatta, hogy nem csak futni, repülni is tud. 

A Rams újoncfutója, Todd Gurley hétről hétre bizonyítja, hogy megérte kockáztatni vele, és térdszalag-szakadás után ledraftolni az első körben, lassan eléri az ezer futott yardot, van már nyolc touchdownja, és ha kell, akkor méterekről repül be az endzone-ba, ahogy vasárnap este. 

A Detroit Lions ellen a harmadik negyedben ötyardos futás után szerzett touchdownt, a befejezés volt igazán nagy szám, mert nagyjából négy yardról rugaszkodott el, kihagyott egy ütemet a 103 kilós játékos, és még a földet érés előtt előrenyúlt a labdával, hogy meglegyen a touchdown. 

A Georgia egyetemi játékosaként mutatott hasonlót egy Kentucky elleni meccsen, akkor még messzebbről repült be az endzone-ba, mielőtt odaértek hozzá a védők. 

Gurley nem sokkal később még egy touchdownt futott, és végül 21-14-re nyomták le a Lionst, amely már biztosan nem juthat a rájátszásba.

Egy másik újonc, Marcus Mariota most egy trükkös játéknál villant, azok után, hogy a múlt héten 87 yardos touchdownt futott. A Jets már nagyon verte őket a vasárnapi meccsen, úgyhogy a harmadik negyedben egy játéknál Mariota szélre állt fel. A labdát a running back Antonio Andrews kapta, és miután az irányítója simán lefutotta a Jets-védőt, egy tökéletes passzt eresztett el felé, és megvolt a TD. Sokat nem osztott, nem szorzott mondjuk, a Jets simán nyert 30-8-ra.

Ahogy két vereség után a címvédő New England Patriots is feltámadt a Houston Texans otthonában hétfő hajnalban. Nem sokkal a meccs előtt eldőlt, hogy a tight end Rob Gronkowski visszatérhet, csinált is egy touchdownt és összegyűjtött 87 elkapott yardot. A 17-6-os első félidő után kicsit megakadt a gépezet a Patriotsnál, de csak támadásban, a védelem az odatette magát, később pedig a houstoniak irányítója, Brian Hoyer dőlt ki agyrázkódás miatt, úgyhogy végül 27-6-ra nyert a New England. 

Továbbra sem lehet megállítani Cam Newtont és a Carolina Pantherst: darabokra szedték az Atlatna Falconst, 38-0-ra nyertek. Az első negyedben már 260 yardot szereztek támadásban, ennyit egyetlen másik csapat sem termelt egyetlen negyedben az idén. A Panthers négy turnovert harcolt ki a mérkőzésen, négyszer sackelték Matt Ryan irányítót, úgyhogy megint minden rendben volt. Newtonékat még három meccs választja el a tökéletes, 16-0-s alapszakasztól: a Giants, a Falcons és a Buccaneers akadályozhatja meg ezt a következő hetekben.

Eredmények: 

St. Louis Rams–Detroit Lions 21–14 

New York Jets–Tennessee Titans 30–8 

Carolina Panthers–Atlanta Falcons 38–0

Houston Texans–New England Patriots 6–27 

Jacksonville Jaguars–Indianapolis Colts 51–16 

Philadelphia Eagles–Buffalo Bills 23–20 

Tampa Bay Buccaneers–New Orleans Saints 17–24 

Cincinnati Bengals–Pittsburgh Steelers 20–33 

Baltimore Ravens–Seattle Seahawks 6–35 

Kansas City Chiefs–San Diego Chargers 10–3 

Chicago Bears–Washington Redskins 21–24 

Denver Broncos–Oakland Raiders 12–15

Green Bay Packers–Dallas Cowboys 28–7

Cleveland Browns–San Francisco 49ers 24–10 



Rovatok