Index Vakbarát Hírportál

Ámokfutó őrültbe ment át az NFL-szupertehetség

2015.12.21. 09:19

Az év talán legőrültebb meccsén bizonyította be a 15 forduló után még mindig veretlen Carolina Panthers, hogy bár a veretlenségük hajszálokon múlik a szezonban, tulajdonképpen mégis megérdemelten ők a legjobbak idén az NFL-ben. A hatalmas harcot, amit a New York Giants ellen mutattak be, viszont beárnyékolta a Giants-elkapó Odell Beckham Jr. és a Panthers-védő Josh Norman egyéni párharca, ami kis híján kőkemény verekedésbe ment át.

A Panthers remekül kezdte a meccset, sikerült is elmenniük 35-7-re, a hajrában viszont sorra jöttek a hibák tőlük, így a Gaints az irányító Eli Manning vezérletével a harmadik negyed végétől kezdve elkezdett felzárkózni, majd nem sokkal a vége előtt ki is egyenlítettek – az egyenlítést hozó TD-t persze Odell Bekcham Jr. (OBJ) érte el, pont Norman ellen.

Mire ide jutottunk, a páros már túl volt pár igen komoly pofonváltáson, sőt, OBJ-nél közben annyira elszakadt a cérna, hogy az egyik játék során, amikor nem sikerült megbirkóznia Normannel, a sisakjával rontott neki a védőnek. Ezért simán ki is állíthatták volna, a bírók viszont megkegyelmeztek neki, le is higgadt, aztán elkezdett a játékra koncentrálni. Persze azért így sem állta meg, hogy a negyedik negyedben elért TD-je után ne szúrjon kicsit oda Normannek, aki fölött a kosaras Allen Iversont idéző mozdulatokkal lépett át.

A meccset végül a Carolina Panthers nyerte, amiben természetesen az irányító Cam Newton volt a hős: 45 passzkísérletéből 25 ment jó helyre, összesen 340 yardot és 5 TD-t passzolt – ezzel az elmúlt öt meccsén harmadszor jutott öt touchdownig –, de emellett volt 8 futásból 100 futott yardja is, ami elképesztő teljesítmény, még úgy is, hogy fumble-ből volt egy vesztett labdája. Ellenfele, Eli Manning sem volt rossz, ő négy TD-vel és egy interceptionnel zárt, rajtuk kívül még a Redkins-irányító Kirk Cousins és a Vikings-QB Teddy Bridgewater jutottak négy touchdownig.

A nap futását a Cardinals-játékos David Johnson mutatta be, aki Marhshawn Lynch legendás erejét idézve tört át a Philadelphia Eagles védőin a második negyedben. Johnson végül három touchdownnal vette ki részét a győzelemből, később viszont sérülést szenvedett, ami nagyon érzékenyen érintené a rájátszás előtt az Arizonát.

A mérkőzésen a bírók is szerepeltek egy kicsit: annek ellenére, hogy Calais Campbell egészen feltűnő módon jelezte, hogy időt kérne, tovább engedték a játékot, amiből touchdownt szerzett az Eagles. Persze ez könnyű volt úgy, hogy a Cardinals védelme csak 10 emberrel állt fel, emiatt is akart időkérést Campbell, hiába.

A legőrültebb játék viszont a San Diego Chargers és a Miami Dolphins meccsén volt, ahol a hazaiak irányítója, Philip Rivers előbb eladta a labdát, majd az interception alatt csinált fumble-t maga szedte össze, amivel még jól is járt a Chargers, hiszen kedvezőbb helyzetből folytathatták a támadást.

Könnyen lehet egyébként, hogy ez volt a Chargers utolsó hazai meccse San Diegóban, nem csoda, hogy a játékosok, köztük Eric Weddle is nekiállt a búcsúzkodásnak – a védő például a pálya közepére festett Chargers-logón feküdt a lefújás után. A San Diego jó eséllyel Los Angelesbe költözik, akár már a 2016-os szezonban, de lehet, hogy csak 2017-re válthatnak majd várost.

A fordulóban a Cleveland Browns elleni győzelmével a Seattle Seahawks is biztosította a helyét a rájátszásban, így az AFC-ben a New England Patriots és a Cincinnati Bengals, az NFC-ben pedig a Carolina Panthers, az Arizona Cardinals, a Green Bay Packers és a Seattle Seahawks továbbjutása vált biztossá.

Eredmények

New York Giants-Carolina Panthers 35-38

Baltimore Ravens-Kansas City Chiefs 14-34

Washington Redskins-Buffalo Bills 35-25

Indianapolis Colts-Houston Texans 10-16

Philadelphia Eagles-Arizona Cardinals 17-40

Minnesota Vikings-Chicago Bears 38-17

Jacksonville Jaguars-Atlanta Falcons 17-23

New England Patriots-Tennessee Titans 33-16

Seattle Seahawks-Cleveland Browns 30-13

Oakland Raiders-Green Bay Packers 20-30

San Diego Chargers-Miami Dolphins 30-14

Pittsburgh Steelers-Denver Broncos 34-27

San Francisco 49ers-Cincinnati Bengals 14-24

    szombaton játszották:

Dallas Cowboys-New York Jets 16-19

    csütörtökön játszották:

St. Louis Rams-Tampa Bay Buccaneers 31-23

    hétfőn játsszák:

New Orleans Saints-Detroit Lions



Rovatok