Index Vakbarát Hírportál

Vége: őrült 70 yardos TD nyírta ki a Panthers tökéletes szezonját

2015.12.28. 09:23

Oda a tökéletes alapszakasz a Carolina Panthersnek: tizennégy győzelem után vasárnap kikaptak az Atlanta Falconstól Cam Newtonék, úgyhogy 15-0 helyett 14-1-gyel állnak. Volt még egy pazar egykezes elkapás és egy furcsa hosszabbítás a Patriots meccsén az NFL 16. fordulójában. 

Pedig a Falcons ellen is esélyesként ment neki a Panthers, ám már az első félidő is nyögvenyelős volt, az utóbbi hetekben megállíthatatlan támadójátékuk mindössze egyetlen touchdownra volt képes. Aztán jött a harmadik negyed és egy zseniális touchdown. A Falcons-irányító Matt Ryan eresztett el egy hosszú passzt legjobb elkapója, Julio Jones felé, a 191 centis játékos pedig mindenkit túlugorva halászta le a labdát, mint egy kosárlabdázó, az endzone-ig hátralévő yardokat pedig már zavartalanul tehette meg, 70 yardos touchdownt hoztak össze. 

Innen már nem is engedte át a vezetést az Atlanta, a Panthers csak egy mezőnygólra volt képes a folytatásban, a Falcons is rúgott még kettőt, így 20-13-ra nyertek. A Panthers lehetett volna a második csapat, amely 16-0-val zár az alapszakaszban, legutóbb a 2007-es Patriotsnak sikerült ez. A Panthers-irányító Cam Newton touchdown-passz nélkül maradt, ez a mostani szezonban csak másodjára történt meg vele, csapata pedig 392 nap után vesztett alapszakasz-meccset. Nagy baj azért nincs, mert a rájátszásba már bejutottak. 

A nap egyik legszebb jelenete egy másik elkapóé volt: a Dolphinsban játszó Jarvis Landryé. Az Indianapolis Colts elleni meccsen egy kézzel csinált egy fantasztikus elkapást, hasonlót, mint amivel a giantses Odell Beckham Jr. elkápráztatta a világot tavaly. Ők ketten ráadásul régi barátok, és ugyanabban az egyetemi csapatban, az LSU-ban játszottak. Hiába a csodás elkapás,  a Colts 18-12-re nyert. 

A New England Patriots és a New York Jets meccse egy darabig úgy nézett ki, hogy sima lesz, mert a Jets már 17-3-ra is vezetett, aztán a címvédő összekapta magát, és visszajöttek a meccsbe, 20-20 után jött a hosszabbítás. Amit elég furcsa jelenet vezetett fel: a Patriots megnyerte a pénzfeldobást, a kapitány Matt Slater mégis úgy döntött, hogy ők inkább a kezdőrúgást választják, ami még az ellenfelet, és aztán Slatert is meglepte, de ez volt az edző Bill Belichick utasítása. Így a Jets támadhatott először, meg is nyerték a meccset.

Kövessen minket Facebookon is!

 

Bejutott a rájátszásba a Minnesota Vikings, amely az eltiltott Odell Beckham Jr. nélkül felálló New York Giantset páholta el elég komolyan. Adrian Petersonék 49-17-re nyertek, a futójátékos három negyed alatt 104 yardot rohangált össze. Amikor pedig pihentették, akkor Jerick McKinnon vette át a szerepét, és futott 68 yardos TD-t, bár ekkor már a Giantset se nagyon érdekelte, mi történik Náluk Eli Manning irányító háromszor is eladta a labdát. 

A Cleveland Brownsban franchise-rekordot futott az irányító Johnny Manziel, a meccsen összesen 108 yarddal zárt a földön. Legnagyobb futása 34 yard volt a második félidőben. 

A Chiefs így is nyert 17-13-ra, és ezzel zsinórban kilencedik győzelmüket szerezték meg, és ezzel már biztosan ott lesznek ők is a rájátszásban. 

Eredmények:

Atlanta Falcons-Carolina Panthers 20-13

Baltimore Ravens-Pittsburgh Steelers 20-17

Buffalo Bills-Dallas Cowboys 16-6

Detroit Lions-San Francisco 49ers 32-17

Kansas City Chiefs-Cleveland Browns 17-13

Miami Dolphins-Indianapolis Colts 12-18

New York Jets-New England Patriots 26-20 - hosszabbítás után

Tampa Bay Buccaneers-Chicago Bears 21-26

Tennessee Titans-Houston Texans 6-34

New Orleans Saints-Jacksonville Jaguars 38-27

Arizona Cardinals-Green Bay Packers 38-8

Seattle Seahawks-St. Louis Rams 17-23

Minnesota Vikings-New York Giants 49-17



Rovatok