Index Vakbarát Hírportál

Kamuflázs: eljátszotta a hülyét, ebből csinálták meg a touchdownt

2016.01.02. 13:09

Egy hibátlan trükkös játékkal szívatta meg a Florida Gators a Jim Harbaugh által irányított Michigan Wolverinest az egyetemi bajnokság péntek esti bowl-meccsén. A trükköt nemrég a New England Patriots is bedobta az NFL-ben. Kamuflázs!

A Citrus Bowl első negyedében hétpontos előnyben volt a Michigan, amikor a Florida eljutott az endzone-juk elé. A Gators-irányító Treon Harris (hármas mezben) úgy tett, mintha valami nem stimmelne, vagy legalábbis megzavarodott volna, és a formáció szélén az edzőivel kezdene el látványosan kommunikálni, ám a játék így is elindult.

Kövessen minket Facebookon is!

 

Így az irányító helyett a futójátékos Kelvin Taylor kapta a labdát, és elindult balra, majd a keresztbe elfutó újonc elkapó, Antonio Callaway kezébe nyomta. Ő szaladt vele tovább, és mivel az értetlenkedést előadó Harrisre nem maradt ember, már csak oda kellett neki passzolni a labdát, hogy meglegyen a touchdown.

A Florida ugyan egyenlített, de ez volt az egyetlen örömük a meccsen, ugyanis Jim Harbaugh csapata innen már nem engedett be egyetlen pontot sem, és 41-7-re lelépték őket. Az NFL-es San Francisco 49estől érkezett Harbaugh első évében 10 győzelemmel zárt a Michigannél. 

Kamuflázs? 

 Kamuflázs alrovatban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek..

Visszatérve a trükkre: a New England Patriots néhány héttel ezelőtt kapta elő, és ott is az irányító, Tom Brady kapta a labdát. A Philadelphia Eagles elleni meccsen ugyanaz volt a forgatókönyv: ő is úgy tett, mintha még valami zavar lenne a kispaddal való kommunikációban, aztán amikor elindult a játék, megiramodott a szélen, és egy 36 yardos elkapást csinált. 

Tom Brady 36 yardos elkapása egy trükkös játék után


Rovatok