Index Vakbarát Hírportál

A legidiótább játék az NFL-ben, amit senki nem akar elveszíteni

2016.01.16. 13:51

Az Arizona Cardinals irányítói hetek óta azzal szórakoztatják az NFL-t, hogy bizarrabbnál bizarrabb szerelésekben futnak ki a meccs előtti bemelegítésre. A fogadás vesztesének különböző szabályokat kell betartania, de az egész inkább a versenyszellemről meg a képességfejlesztésről szól.

A harmadik számú irányító Matt Barkleynak az alapszakasz végén feltűrt pólóban és boxerben kellett melegíteni, cornerback Patrick Petersonnak elfként pózolt, Carson Palmer pedig szoknyában és az öltözőben összerakott bikiniben jelent meg a pályán a születésnapján.

A játék a kezdőirányító Carson Palmer, cseréje Drew Stanton, a harmadik számú Matt Barkley és Patrick Peterson vesznek részt, és az ESPN szerint az egész még 2013-ban indult, amikor Palmer a Cardinalshoz került, de idén kezdték el jelmezekkel feldobni, miután Palmer regisztrált az instagramra, ahol vezette a büntetéseket. Meg nyilván így még kevésbé akarnak majd veszíteni a többiek.

A szabály egyszerű: egy szemetesvödröt raknak ki az endzone valamelyik végébe, és a résztvevőknek be kell találniuk. Ha valaki betalál, akkor öt pontot kap, ha csak a vödröt érinti, akkor egyet, de a szabály nagyjából hetente változik Palmer kedve szerint, mert ez az ő játéka. 

Congrats to @mattbarkley for losing the Qb bucket drill. Your our favorite cowboy. #birdgang

Carson Palmer (@carsonpalmer3) által közzétett fénykép,

Aki veszít, annak a többiek találnak ki valamilyen hülye jelmezt, de az sem mindegy, hogy idegenben vagy hazai pályán játszanak. Ha otthon van a meccs, akkor a vesztesnek a jelmezben kell bemelegítenie, ha pedig idegenbe utaznak, akkor egészen addig kell viselnie, amíg meg nem érkeznek a stadionba. 

Nincs mindenki oda a versenyért, Matt Barkely felesége kicsit berágott, amikor az irányítónak nagyjából egy szál boxerben kellett kiszaladnia, de az ellenfél játékosait, edzőit is gyakran meglepi a mutatvány. A Seattle Seahawks elleni utolsó alapszakasz-meccsen Barkley sisakban, egy feltűrt pulcsiban, egy alsógatyában és magasszárú cipőben melegített, miután vesztett. 

„Elég vicces volt, mert ott voltak a pályán az edzők, és akkor megjelent Barkley abban a botrányos öltözékben, fogalmam sincs, hogy találták ki az egészet. Szóval ott rohangál a pályán, mire a seahawksos Earl Thomas megjegyzi, hogy ezek a srácok betegek, minden héten ezt csinálják, totál elment az eszük” - mondta a Cardinals-edző Bruce Arians egy rádióinterjúban. 

Arians amúgy azt szeretné, hogy minél több játékosa beszálljon a versenybe, egyszer még azon is elgondolkozott, hogy ő is részt vesz benne, de mivel ez egy olyan játék, amit senki nem akar elveszíteni, inkább nem csatlakozott.



Rovatok