Index Vakbarát Hírportál

Óriási égésnek várták, erre történelmet ír az új Eagles-irányító

2016.09.20. 09:41

Carson Wentz, a másodosztályú North Dakota State-ből drafolt irányító megnyerte második NFL-meccsét is a Philadelphia Eagles irányítójaként, ezzel történelmet írt, pedig minden odds ellene szólt.

Ne maradjon le semmiről!

Irányítóként ekkora szintet lépni nem könnyű dolog, az egyetemi másodosztály még az elsőhöz képest is hatalmas minőségi esés, hát még az NFL-hez képest, de Wentznek sikerült az, ami nem túl sok mindenkinek. A hétfő esti, Chicago Bears elleni győzelmével ő lett az NFL és az AFL 1970-es összeolvadása óta az ötödik újonc irányító, aki két győzelemmel kezdett (Mark Sanchez, a szintén az egyetemi másodosztályból az NFL-be kerülő Joe Flacco, Ryan Leaf és John Elway csinálta meg ugyanezt), Wentz viszont két meccsen egy labdát sem adott el, amire még nem volt példa.

Nem is az volt a legmeggyőzőbb Wentz kapcsán, hogy 34 passzából 21 sikeres volt, amivel 190 yardot és egy TD-t hozott össze a Bears elleni meccsen, sokkal inkább az, hogy milyen magabiztosan vezette a támadókat már rögtön az első támadáson – kilenc passzból csak egyet rontott el, és touchdownnal zárta a támadást.

Később sem volt szívbajos, Nelson Agholornak például három védő közé vágott be egy hajszálpontos passzt.

A meccsen újabb három játékos csatlakozott Colin Kaepernick által kezdett tüntetéshez, Malcolm Jenkins, Ron Brooks és Steven Means öklüket az égbe tartva állták végig a himnuszt.

Az Eagles végül 29-14-re nyert a Chicago Bears ellen.



Rovatok