Index Vakbarát Hírportál

Nem volt okos dolog hurrikánban amerikaifocizni

2016.10.09. 09:56

Szombaton vonult át az Egyesült Államok keleti részén a Matthew hurrikán, amely leginkább Floridát, Dél- és Észak-Karolinát, illetve Georgiát érintette. Emiatt több sportesemény is elmaradt, vagy későbbre tolódott, az észak-karolinai Raleigh-ben viszont úgy döntöttek, hogy semmi akadálya nincs a Notre Dame Fighting Irish és a North Carolina State Wolfpack amerikaifutball-meccsének.

A hurrikán közepén rendezett meccs persze tragikomikus lett, hullámzott a víz a pályán, a játékosok nagyjából kettőt tudtak lépni esés nélkül a sárban, a labdák pedig annyira csúsztak, hogy alig bírták megfogni őket.

Ne maradjon le semmiről!

Utóbbi miatt a bírók a szokásos labdamennyiség háromszorosát kérték a meccsre, a használatok kívüli labdákat pedig bekötött zacskókban tartották, hogy ne nedvesedjenek be még azelőtt, hogy a pályára kerülnének.

Sokat azért ez sem segített, sem a labdák, sem a pálya állapota nem volt alkalmas a meccsre, amit mégis megtartottak. A pálya közepén nem megállt, hanem szó szerint hullámzott a víz a hatalmas szélben.

Nagyjából az egész meccs így festett, minden egyes megmozdulás vagy szerelés többméteres csúszást eredményezett a fokozatosan mocsárrá váló pályán.

A meccs végéig összesen 13 pont született csak, az NC State úgy nyert 10-3-ra, hogy egyik csapat sem szerzett 200 yardot, összesen 5 eladott labda volt, a két csapat együtt pedig összesen 10-szer puntolt. A mérkőzés egyetlen touchdownja egy 16 yardos puntvisszahordásból született, ami előtt a North Carolina State blokkolta a Notre Dame rúgását.

Pont a hurrikán miatt halasztották el a Florida Atlantic-Charlotte és Georgia-South Carolina meccseket vasárnapra, míg a Florida-LSU-t egyelőre törölték is, ugyanis nem biztos, hogy az idei menetrendbe be tudják sűríteni a halasztást a két csapatnál.



Rovatok