Index Vakbarát Hírportál

Látott már 157 kilós falembert TD-t szerezni?

2016.10.17. 11:52

Láthatott, de a Kansas City Chiefs ismét bevetette a támadók között az egyik titkos fegyverét, a 157 kilós védőfalembert, Dontari Poe-t: új trükköt is vitt a dologba, és korábbi futott touchdownja után most egy elkapással, de megintcsak futva szerzett hat pontot.

Ne maradjon le semmiről! (PREVIEW)

A 191 centis, 157 kilós Poe már a tavaly novemberi touchdownjánál az NFL történetének legsúlyosabb TD-t szerző játékosa lett: akkor a San Diego Chargers ellen az irányító mögött fölállva, futásból tört át a gólvonalon negyedik kísérletre. Most viszont megmutatta, hogy bár a védőfalemberek nem a labdakezelésükről híresek, neki egy passz elkapása sem jelent gondot, és nagyon simán húzta be Alex Smith átadását, majd vetődött a célterületre három blokkolója mögött.

A játékot viszont hivatalosan most is futójátéknak könyvelték el, mert Smith passza visszafelé haladva jutott el Poe-ig, így a védő két futott touchdownnál tart NFL-pályafutása során. A Chiefs végül nyert is a csoportrivális Oakland Raiders ellen.

Nagy bajba került a Pittsburg Steelers, amiben sorban második szezonban dől ki hosszabb időre a 34 éves irányító, Ben Roethlisberger. A játékost, aki meniszkuszszakadása ellenére végig pályán volt a második félidőben, hétfőn már meg is műtik majd. A beavatkozástól függ, mennyit kell kihagynia, ha egy egyszerű műtétről van szó, egy hét alatt helyre is jöhet, de akár egy hónapon felüli időt is kihagyhat az irányító.

Dallasban tovább folytatódott az újonc irányító Dak Prescott remek kezdése: ugyan megdobta pályafutása első interceptionjét, de mivel az csak 176 passzkísérlet után jött, megdöntötte Tom Brady NFL-csúcsát, aki sorban 162 eladott labda nélkül kezdte NFL-pályafutását. Prescott mellett a Cowboys másik felfedezettje, a futó Ezekiel Elliott is remekelt, sorban negyedik meccsén futott 130 yardot, ilyenre korábban egyetlen újonc sem volt még képes.

De nem Elliott volt az egyetlen futó, akire figyelni kellett, a Steelerst legyőző Miami Dolphinsban a brit születésű Jay Ajayi robbantott nagyot, és 200 futott yard fölött zárt. A Miamiban korábban csak egy játékos jutott 200 yardig és 2 touchdownig egy meccsen, Ricky Williams még 2002-ben.

Eljutott a kezdőcsapatig az idén eddig főleg az afroamerikaiak elnyomása elleni tiltakozása miatt figyelem elé kerülő Colin Kaepernick is a San Francisco 49ersben, de a 2016-os bemutatkozása nem alakult jól, a Buffalo Bills 45-16-ra verte őket, igaz, nem Kaepernick hibájából, aki eladott labda nélkül, de csak 187 passzolt yarddal hozta le a meccset.

Eredmények, 6. forduló:

Buffalo Bills-San Francisco 49ers 45-16

Washington Redskins-Philadelphia Eagles 27-20

Tennessee Titans-Cleveland Browns 28-26

New York Giants-Baltimore Ravens 27-23

New Orleans Saints-Carolina Panthers 41-38

Chicago Bears-Jacksonville Jaguars 16-17

Detroit Lions-Los Angeles Rams 31-28

Miami Dolphins-Pittsburgh Steelers 30-15

New England Patriots-Cincinnati Bengals 35-17

Oakland Raiders-Kansas City Chiefs 10-26

Seattle Seahawks-Atlanta Falcons 26-24

Green Bay Packers-Dallas Cowboys 16-30

Houston Texans-Indianapolis Colts 26-23 - hosszabbítás után

csütörtökön játszották:

San Diego Chargers-Denver Broncos 21-13

hétfőn játsszák:

Arizona Cardinals-New York Jets



Rovatok