Index Vakbarát Hírportál

Folytatódjon a vérengzés!

2016.11.19. 12:00

A 11. heti megaőrület után látszólag sima program jön a rivalry week előtt, de persze most is benne van a levegőben, hogy elképesztő dolgok történjenek. Pénteken már elvérzett az 5. kiemelt Louisville, de szombatra is maradhat ettől még bőven meglepetés.

18.00: Oklahoma State Cowboys (11.) @ TCU Horned Frogs

Rögtön hattól már jöhet is egy kisebb meglepetés, legalábbis elég sokan fogadnak a TCU-ra otthon. Csakhogy hiába javult a TCU a szezon második felére, és hiába tudják, mire számíthatnak egy normális Big 12-offense-től, Mason Rudolph azért más kategória. Idén már 3384 passzolt yardnál és 24 TD-nél jár, miközben a TCU védelme 128-ból 102. helyen áll... A Cowboys-irányító őrült számokkal fogja zárni a meccset, a Horned Frogsban pedig biztos nincs elég, hogy tartsák a tempót.

19.00: Florida Gators (23.) @ LSU Tigers (16.)

Izgalmasabbnak izgalmasabb lesz az SEC-rangadó, de látványban lehet, hogy elmarad majd az Oklahoma State meccsétől. A legszebb az egészben persze, hogy a két kezdő irányító, Danny Etling és Austin Appleby is a Purdue-n tolta évekig, majd onnan váltott csapatot. A Florida offense-énél mondjuk ennyiben ki is merül az izgalom része, de Leonard Fournette a másik oldalon biztos újra vadállatként fut majd az Alabama elleni vereség miatt feltüzelve.

21.30: Washington State Cougars (22.) @ Colorado Buffaloes (10.)

Az előző évtizedben mindkét csapat pokolian rossz volt a Pac-12-en belül, erre itt vagyunk november közepén, és vezetik a főcsoport két oldalát. A Wazzunál nagy veszteség az elkapó River Cracraft sérülése, de nem csak rajta múlt, hogy meccsenként 46,6 pontos átlagnál járnak mostanra a szezonban. Meglátjuk persze, hogy mire mennek az ország egyik legjobb védelme ellen. A Buffs idén négy meccsen is 10 pont alatt tartotta ellenfelét, és bár ez most nem annyira várható, a Cougars megszenvedhet. Aki nyer, az óriási lépést tesz a főcsoportdöntő felé.

02.00: Oklahoma Sooners (9.) @ West Virgina Mountaineers (14.)

A WVU védelme sikerrel fojtotta meg a szezonban a Texas, a Texas Tech és a TCU offense-ét is, az Oklahoma viszont mindnél nagyobb falat lehet. Amikor a West Virginiának megy a játék, akkor elég pokoli a hangulat Morgantownban, erre készülhet a Sooners is. Az izgalom garantált, a popcornról kell csak gondoskodni otthon.

04.30: USC Trojans (13.) @ UCLA Bruins

Korán kelőknek vagy inszomniásoknak jó lehet a hajnali Pac-12-meccs, ha már a USC a formáját és játék minőségét nézve már karcolja alulról az elitet. Nagy múltra visszatekintő rivalizálás ez, ám mivel a UCLA szezonja lassan a kukában köt ki, egyáltalán nem kötelező része a programnak.



Rovatok