Index Vakbarát Hírportál

104 yardos touchdown: kirohant a világból a rekorder

2016.11.21. 10:27

Nagyon elemében volt a Minnesota Vikings védelme és speciális egysége az Arizona Cardinals elleni vasárnapi meccsen: egy 100 yardos és 104 yardos touchdownnal büntették az ellenfelet. 

A rövidebb, vagyis a 100 yardos egy interception után jött: a második negyed végén az Arizona Cardinals már a red zone-ban járt, amikor Xavier Rhodes pont a gólvonalon csapott le Carson Palmer irányító passzára. Lendületből érkezett, úgyhogy csak rá kellett gyorsítania a pálya szélén, és amikor Palmer mellett is elzúgott, már senki nem maradt, aki szerelhette volna. 

Aztán a második félidő elején rátettek erre is egy lapáttal. A Cardinals végezte el a kirúgást, amit Cordarrelle Patterson kapott el a saját end zone-jában, de nem térdelt le, hanem inkább kilőtt. Középen meg is nyitották neki a folyosót, aztán egy irányváltással az utolsó embert is megverte, innen már csak be kellett sprintelnie az endzone-ba. Összesen 104 yardot rohant a labdával, és ezzel kilencpontosra növelte csapata előnyét.

Ne maradjon le semmiről!

Nagy visszahordás volt, de Petersonnak nem ez volt karrierje leghosszabb touchdownja, mert három éve a Green Bay Packers ellen már csinált egy 109 yardosat is, az a játék azóta is rekord a Vikingsnél. Az viszont 1962 óta egyetlen csapatnak sem sikerült, hogy ugyanazon mérkőzésen legalább 100 yardos visszahordása legyen interceptionből és kirúgásból, akkor ez a Dallas Cowboysnak hozta össze. A Vikings 30-24-re nyerte a meccset.

A Cowboys történelmet írt vasárnap este: sorozatban kilencedik meccsüket nyerték meg az alapszakaszban, most a Baltimore Ravenst intézték el otthon 27-17-re. A csapat két újonca, az irányító Dak Prescott és a futó Ezekiel Elliott megint nagyot ment: előbbi 301 passzolt yarddal és három touchdownpasszal zárt, utóbbi 97 futott és 30 elkapott yarddal. Az elkapó Dez Bryant pedig 80 elkapott yardot és 2 TD-t jegyzett. A Cowboys a 9-1-es mérleggel vezeti a főcsoportját, a következő meccsük hálaadás napján a Redskins ellen lesz. 

A Los Angeles Ramsben végre bemutatkozott az idei drafton 1/1-es Jared Goff irányító, de a Miami Dolphins elrontotta az első meccsét, mert 14-10-re nyertek. Goffnak voltak biztató megmozdulásai, hozott néhány third downt, de a Ramsnek megint gyenge napja volt. 

Eredmények

Cleveland Browns-Pittsburgh Steelers 9-24

Dallas Cowboys-Baltimore Ravens 27-17

Detroit Lions-Jacksonville Jaguars 26-19

Indianapolis Colts-Tennessee Titans 24-17

Cincinnati Bengals-Buffalo Bills 12-16

Kansas City Chiefs-Tampa Bay Buccaneers 17-19

New York Giants-Chicago Bears 22-16

Minnesota Vikings-Arizona Cardinals 30-24

Los Angeles Rams-Miami Dolphins 10-14

San Francisco 49ers-New England Patriots 17-30

Seattle Seahawks-Philadelphia Eagles 26-15

Washington Redskins-Green Bay Packers 42-24



Rovatok