Index Vakbarát Hírportál

Valami nagyon nagy baj van az NFL-bírókkal

2016.11.22. 09:33

Talán a szokottnál is gyengébb bírói teljesítmény jött össze az Oakland Raiders és a Houston Texans Mexikóvárosba kihelyezett hétfő esti rangadóján. A bírói tévedéseknek is köszönhetően a Raiders nyert, ezzel továbbra is vezeti a főcsoportot.

2005 után először tért vissza az NFL a mexikóvárosi Azteca stadionba – a nagy kihagyás nem véletlen, a mexikói város sem biztonsági szempontból, sem logisztikailag nem könnyű helyszín, ráadásul a rossz levegő és a magas fekvése (2287 méteres magasságban van) miatt a játékosok sem kedvelik. Elég népszerű is volt az oxigénmaszk az egész meccs alatt.

Ne maradjon le semmiről!

Lehet, hogy a bíróknak sem ártott volna egy kis plusz oxigén, két esetet is csúnyán benéztek ugyanis, ráadásul mindkettőt a Houston Texans kárára.

Az első rögtön az első negyed elején volt, a Texans-irányító Brock Osweiler passzolt balra a csapat legjobb elkapójának, DeAndre Hopkinsnak, aki két védő mellett befordulva hatalmas sprintet vágott le az oldalvonal mellett. A bírók szerint hiába, ők úgy látták, hogy a megtámaszkodása után rálépett a vonalra, így egy 60 yardos touchdown helyett egy 24 yardos elkapással kellett beérniük.

A Houston vissza is nézette a bírókkal az esetet, de ők sokadikra is ugyanarra a végeredményre jutottak. A támadás vége a TD helyett csak egy mezőnygól lett, így négy pontot bukott a Texans a bírókon itt. A visszajátszásból viszont nagyon úgy tűnik, hogy Hopkins lába csak közel járt a vonalhoz, de nem érintette.

A negyedik negyedben 20-20-as döntetlennél is elég vitatott módon döntöttek a játékvezetők: a Texans negyedik kísérletre futott a támadás folytatásáért, Akeem Hunt látszólag át is vetődött a first downhoz szükséges helyet jelző sárga vonalon, de a bírók megint csak más véleményen voltak, szerintük nem jutott elég messzire, így elvették tőlük a labdát, és támadhatott a Raiders.

A sárga vonal ugye csak a közvetítők segítsége a nézők felé, hogy meddig kell eljutni, de itt lényegében jó helyen volt, és Hunt szinte biztos, hogy megszerezte a first downhoz szükséges centiket.

Innen meg is nyerték a meccsét, öt játék elég volt az Oaklandnek a győztes touchdownhoz – a Raiders legjobbja a három TD-t is passzoló irányító, Derek Carr volt.

A bírók mellett a mexikói közönség is kitett magáért, a meccs alatt folyamatosan lézerrel próbálták megzavarni a játékosokat, néhol pedig jól hallhatóan homofób skandálással szórakoztatták magukat.

A Raiders idei nyolcadik győzelmével továbbra is vezeti az AFC-t, nekik és a New England Patriotsnak is 8-2-es a mérlegük. A vereség ellenére a Houston Texans továbbra is ott lehet a rájátszásban.

Eredmény

Oakland Raiders-Houston Texans 27-20



Rovatok