Index Vakbarát Hírportál

Kamuflázs: a Mannequin Challenge-ből csináltak trükkös játékot

2016.12.01. 17:56

Egy kaliforniai középiskola amerikaifutball-csapata a Mannequin Challenge eddigi talán legszokatlanabb felhasználásával állt elő: egy két pontért menő trükkös játékot hoztak össze belőle. És az egészben a legjobb, hogy nem is a Mannequin Challenge-rész a legjobb ötlet.

Sőt, a Del Oro inkább csak zavarkeltésnek használta fel, hogy a labda indítása előtt pár másodpercig az egész csapat lemerevedett. Nagyjából azt a célt érték el vele, mint a Michigan egyetem és Jim Harbaugh a michigani ezerlábú bevetésével: a védelem rövid időre megzavarodott, így minimális ideje maradt lereagálni a támadók felállását, illetve az – ebben az esetben – ez után jövő trükkös játékot.

Ne maradjon le semmiről!

A Mannequin Challenge, vagyis a rövidke szobrozás után jött a lényeg. A trükkös játék alapja itt az, hogy a támadófal nagy részét kitolták balra. A védelem joggal hihette, hogy esetleg a fal mögé passzolnak majd, így a blokkolók mögött könnyen megszerzik majd a két pontot a touchdown után.

A Del Oro nem ezt választotta, de még csak azt sem, hogy az irányító maga induljon meg a megkapott labdával. A labdaindítás előtt ugyanis gyorsan a center mögé mozgott az irányító (shotgun felállásból), a labda pedig a center, majd az irányító lábai között átrepülve egészen a futójátékosig ment, és ő kezdett futni. Ez egészen új húzás, nem sok csapat él vele, hiszen ha nem tökéletesen a snap a centertől, az irányítóban könnyen elakadhat a labda.

Ez már végképp sok volt az Antelope-védőknek, hiába olvasták ketten is jól közülük a játék alakulását, egyikük sem ért oda a futójátékosra a gólvonal előtt.

A Kamuflázs alrovatban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.



Rovatok