Index Vakbarát Hírportál

Kamuflázs: Látja a kis embert? Az ellenfél nem látta, meg is szívatták őket

2016.12.10. 20:49

Az egyetemi amerikafoci második vonalában az egyik legszívatósabb trükköt kapta elő a nyolcadik kiemelt South Dakota State Jackrabbits az első North Dakota State Bisons ellen, a tökéletes kivitelezés touchdownt ért.

Mivel a North Dakota State az egyetemi másodosztálynak számító FCS egyeduralkodója már évek óta, ezért szombat esti negyeddöntős meccsen az ellenfelének minden kreativitására szüksége volt, hogy felvegye a versenyt, és az első negyedben elő is vett egy trükkös játékot.

Már a North Dakota State end zone-jának közelében jártak, amikor nagyon gyorsan felálltak, itt már lehetett sejteni, hogy valami készülőben van. Az történt, hogy az egyik legkisebb játékosuk, a futó Brady Mengarelli letérdelt a szorosan összezárt falemberek mögött, így az ellenfél nem is vette észre.

Aztán amikor elindult a játék, az irányító megkapta a labdát, gyorsan odanyomta a térdelő csapattársnak, majd megindult jobbra, amire rá is haraptak a védők, mindenki azt hitte, hogy ő cipeli majd a labdát, ezért rástartoltak. Ekkor ugrott fel az eddig térdelő játékos, és megiramodott a másik irányba, és viszonylag zavartalanul besprintelt az end zone-ba, ezzel megszerezte a touchdownt és a vezetést csapatának.

Ne maradjon le semmiről!

A védelmet sikerült teljesen átverni, csak egy blokkra volt szükség, hogy működjön a trükkös játék. A vezetés megvolt, de a félidő végére fordított a North Dakota State, és végül simán, 36-10-re nyertek, ezzel jutottak tovább az elődöntőbe.

A meccs elején előhúzott trükkös játék azért nem újdonság, mert tavaly ugyanezt kapta elő a Texas Tech Red Raiders egy Texas Longhorns elleni meccsen, ott is bejött a húzás, ráadásul győzelmet ért.

A Kamuflázs alrovatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.



Rovatok