Index Vakbarát Hírportál

Csoda, hogy nem szakadt ketté ettől az ütéstől

2016.12.18. 10:45

A karácsonyi időszakba lépve már szombaton is rendeztek NFL-meccset, a csütörtök esti rangadó kihelyezett verziója volt a New York Jets és a Miami Dolphins összecsapása, ami előzetesen nem ígérkezett nagy számnak a sok sérülés miatt, de a Dolphinsban beugró irányító Matt Moore kellemes meglepetést okozott. A túloldalon viszont csak szenvedek a QB-k.

Ne maradjon le semmiről!

Moore Ryan Tennehill múlt heti sérülése miatt kezdhetett, és nem is okozott csalódás: 18 passzkísérletéből ugyan csak 12 talált célba, de ami sikerült, abból négy is touchdown lett, ráadásul kettőt is 50 yardnál messzebbről passzolt. Az ő remeklése, na meg a remek napot kifogó Dolphins-védelem közösen el is intézte a meccset a Jets ellen, simán nyertek 34-16-ra.

Ebben Moore mellett a Dolphins-védelem, illetve a gyenge Jets-irányítók is vastagon benne voltak. A Jetsnél kezdő Bryce Petty két interceptiont és egy fumble-t hozott össze, mielőtt megsérült volna, majd a helyére beálló Ryan Fitzpatrick is eladott egy labdát. Mentségükre szolgál, hogy nem kaptak valami nagy védelmet a támadófaluktól: Pettyt az első és a negyedik negyedben is rettenetesen megütötték, utóbbiba bele is sérült. Ennél a támadófal le is fagyott egy pillanatra, már az is csoda volt, hogy Petty el tudta dobni a labdát, mielőtt a két védő szendvicsbe rakta.

A Miami vfédelme 3 sackkel, három interceptionnel és egy megszerzett fumble-lel fejezte be a meccset, ráadásul volt a vendégeknek egy blokkolásból visszavitt puntjuk is, ez pedig túl sok volt a Jetsnek.

Eredmény

New York Jets-Miami Dolphins 16-34



Rovatok