Index Vakbarát Hírportál

Nem túlzás: egymaga intézett el egy teljes védelmet

2017.01.01. 16:06

Szilveszter éjjel játszottak le az egyetemi amerikaifoci-bajnokság elődöntőit, és az Alabama Crimson Tide a várakozásoknak megfelelően lenyomta a Washington Huskiest. A másik meccsen viszont elég meglepő eredmény született. 

Az Alabama hőse a húszéves futójátékos, Bo Scarbrough volt, aki szanaszét futotta a Washington védelmét a 24-7-re megnyert mérkőzésen. A legnagyobb alakítása az utolsó negyedben, 17-7-es vezetésnél jött: 68 yardon át játszadozott a védelmükkel.

Ne maradjon le semmiről!

Az Alabama mélyen saját térfeléről indult, amikor Scarbrough kapta a labdát: a Washington előbb elrontott ellene két szerelést, de talpon tudott maradni, majd kilőtt, és az irányváltásokkal, testcselekkel kerülgette az útjába akadó ellenfeleket, estek-keltek mögötte a fehérmezesek. A futás vége felé közeledve pedig hirtelen befelé vágott, ezzel újabb védőket fektetett el, mielőtt megérkezett a célterületre. 

De volt egy másik touchdownja is még az első negyedben, ezzel egyenlített az Alabama: ennél is hiába próbálkoztak az ellenfél játékosai, a 188 centis, 103 kilós Scarbrough átpréselte magát rajtuk. Végül 180 futott yarddal és 2 touchdownnal zárt a meccset úgy, hogy futásonként 9,5 yardot átlagolt, ami elég komoly szám. 

Az Alabama a döntőben azzal a Clemson Tigersszel találkozik ismét, ami meglepően simán intézte el a hajszálnyival esélyesebbnek tartott Ohio State Buckeyest. A meccsen kijöttek az Ohio State-irányító JT Barrett gyengeségei, a másik oldalon pedig a drafton elsőkörösnek ígérkezik Deshaun Watson magabiztosan játszott, a vége egy 31-0-s kiütés lett.

A döntőt január 9-én rendezik. 



Rovatok