Index Vakbarát Hírportál

Lezárult a vizsgálat Hernandez halálával kapcsolatban

2017.04.21. 12:41

Lezárult a hivatalos vizsgálat Aaron Hernandez halálával kapcsolatban, és megállapították, hogy nem gyilkosság áldozata lett a korábbi amerikaifutballista, hanem önmaga vetett véget az életének. Csütörtökön Hernandezhez több ismerőse is azt nyilatkozta, hogy kételkednek abban, hogy az amerikaifutballista megölte magát, ügyvédje szerint egy rabtársa is végezhetett vele. 

A vizsgálat során azonban nem találták idegenkezűségre utaló nyomot, Hernandez halálát fulladás okozta, a lepedőjével akasztotta fel magát a cellájában. Azt is megerősítette a vizsgálat, hogy a volt NFL-es eltorlaszolta egyszemélyes cellájának ajtaját.

A közlemény szerint Hernandez helyi idő szerint este nyolckor ment be a cellájába, utána viszont senki nem lépett be egészen addig, amíg hajnali három óra után pár perccel meg nem találták. Az életét már nem tudták megmenteni. 

Kiderült, hogy a cellájában két búcsúlevelet találtak, egyiket a kislányának, egyiket pedig a menyasszonyának címzett. A volt amerikaifutballista agyát családja kérésére felajánlották a Boston Universitynek, hogy megvizsgálhassák, a a sokévnyi amerikaifutball milyen hatással volt rá. Az utóbbi időben egyre több volt amerikaifutballista dönt így, hogy kutatásokat végezhessenek a CTE-vel kapcsolatban. 

Hernandez 2015 óta töltötte életfogytig tartó börtönbüntetését egy ismerőse, Odin Lloyd meggyilkolása miatt. Egy másik ügyben, egy 2012-es kettős gyilkosság ügyében viszont pénteken mentették fel. 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport

Rovatok