Index Vakbarát Hírportál

Egyre bizarrabb, ami a himnusz alatt tüntető NFL-es körül zajlik

2017.06.06. 17:33

Három hónap telt el azóta, hogy a múlt szezon elején az amerikai himnusz alatt tüntető Colin Kaepernicket elküldték a San Francisco 49erstől, és azóta sincs csapata, sőt, a hétvégén az eddig legjobbnak tűnő esélynek is lőttek.

Az elmúlt hetekben felmerült, hogy az irányító a Seattle Seahawkshoz megy cserének, a Seahawkstól többen lelkesen meg is szólaltak, hogy Kaepernicket remek játékosnak tartják. Aztán az egészből nem lett semmi, Pete Carroll edző csak annyit mondott, hogy minőségi játékosról van szó, aki kezdő lehetne egy másik csapatnál, de ezúttal nem fogják leigazolni.

Ne maradjon le semmiről!

Helyette megszerezték azt az Austin Davist, aki legutóbb 2015-ben szerepelt tétmeccsen a Cleveland Brownsban, és NFL-karrierje során 13 touchdownpassza mellett 12 interceptionje van. Ez nem igazán jó mérleg. Neki lenne az a feladata, hogy a másodéves Trevone Boykinnal megküzdjön azért, hogy második számú irányító legyen. Egyes elméletek szerint a Seahawks nem is gondolta komolyan Kaepernick megszerzését, nehogy komolyabb riválist kapjon Russell Wilson.

Egy ideje már megy a cirkusz amiatt, hogy Kaepernicknél jóval gyengébb képességűnek tartott irányítók kapnak szerződést a csapatoktól, és bár ezúttal is belengették, hogy valójában azért nem igazolták le, mert túl sokat kért a Seattle-től, de ezeket a pletykákat maga a játékos cáfolta.

Kaepernick négy éve a Super Bowlig jutott a San Francisco 49ersszel, ott a Baltimore Ravenstől kaptak ki. Az elmúlt időszak valóban nem sikerült jól neki a pályán, és ott volt még a múlt idény előtt indított himnuszos tüntetése, ami miatt sok elég megosztó személyiség lett, még Donald Trump is azt javasolta neki, hogy inkább húzzon el az országból. A politika véleménynyilvánítás eddig nem volt népszerű az NFL-ben, bár Kaepernick kapcsán egyre többen hangoztatják, hogy ennek változnia kellene. 

Ha egy csapat leigazolná kezdőnek vagy cserének, rögtön médiafigyelmet kapna a tüntetés miatt, és sok helyen ez nem hiányzik, bár az is igaz, hogy a legtöbb embert valószínűleg ez már nem érdekli. Ráadásul a csapatok simán leigazolnak vagy draftolnak közben olyan embereket, akiknek erőszakos ügyeik voltak korábban. 



Rovatok