Index Vakbarát Hírportál

Nem volt megállás a touchdownig, villant az újonc NFL-es

2017.08.10. 09:26

A csütörtök hajnali Carolina Panthers-Houston Texans-meccsel beindult a nagyüzem az NFL előszezonjában, mert az augusztusból hátralévő hetekben többször is pályán lesznek a csapatok, és kipróbálhatják például az idén draftolt újoncaikat. 

Ez történt a Houston Texansnál is, ahol bedobták az első körben draftolt irányítót, Deshaun Watsont. A Clemson Tigersszel januárban egyetemi bajnokságot nyert Watson a második negyedben lépett először pályára, (az első negyedben volt egy elég klassz elkapás) az első passza sikeres volt, aztán volt néhány, amit túldobott, vagy a célpont közelébe nem ment, de összességében biztatóan mozgott. Nem tojta össze magát a zsebben, és amikor nyomás alá került, ügyesen mozgott ki.

Ne maradjon le semmiről!

A legnagyobb ovációt persze az a touchdown kapta, amit a harmadik negyed végén szerzett. Megnyílt előtte egy sugárútnyi terület, és 15 yardot robogott az end zone-ba, ezzel felhozta csapatát egy touchdownnyi különbségre. 

Watson az egyetemi évei alatt megmutatta, hogy a földön is veszélyes tud lenni, a 2015-ös idényt például 1100 futott yarddal zárta a Clemsonban, aztán az utolsó évére kicsit visszavettek a futásokból, de így is összejött neki 600 yard. 

Ne maradjon le semmiről!

A Carolina Panthersnél is bemutatkozott az elsőkörös fogás, a futójátékos Christian McCaffrey, aki az egyetemi évei alatt azzal villogott a Stanfordban, hogy elkapóként és visszahordóként is legalább ugyanolyan veszélyes volt. A gyorsaságát sikerült megmutatnia pár játéknál, hét futásból összesen 33 yardot termelt.

Amire még érdemes kitérni, hogy újra a pályán volt a Texansnál a védősztár JJ Watt, aki hátműtétje után tért vissza, és töltött néhány játékot a pályán.

A meccset a Panthers nyerte 27-17-re. 



Rovatok