Index Vakbarát Hírportál

Azt mondta a rendőr, ha megmozdulok, kiloccsantja az agyam

2017.09.07. 09:34

Megdöbbentő esetről számolt be Michael Bennett, a Seattle Seahawksszal bajnok NFL-védőjátékos, aki szerdán Twitteren osztotta meg, hogy augusztus legvégén, a Conor McGregor-Floyd Mayweather meccsről hazatérve életveszélyes fenyegetést kapott a Las Vegas-i rendőröktől, teljesen ok nélkül.

Bennett az utcán sétált, amikor a közelben lövés dördült, így több száz járókelővel együtt fedezékbe rohant, ekkor pécézték ki maguknak a rendőrök, akik utasították, hogy feküdjön a földre, és maradjon mozdulatlan. Mindezt Bennett elmondása szerint azzal nyomatékosították, hogy miközben a földön feküdt, fegyvert szegeztek a fejéhez, és közölték vele, hogy ha megmozdul, kiloccsantják az agyát.

Ne maradjon le semmiről!

A földön fekve teljesen elveszettnek és reménytelennek érezte magát, és attól félt, hogy meg fog halni, csak azért, mert fekete. Végig azt kérdezte a rendőröktől, hogy mit követett el, de nem kapott választ.

Az esetről a TMZ megszerzett egy videót, ezen látszik, hogy a rendőrök valóban a kezükben pisztollyal bilincselik meg a halálra rémült Bennettet az út szélén. A Las Vegas-i rendőrség közlése szerint nem rasszista indíttatású volt az eljárás, ugyanakkor elismerték, hogy a Bennettet megbilicselő rendőr testkamerája nem volt bekacsolva, így lényegében bizonyíthatatlan, hogy valóban a fejéhez nyomta-e a fegyverét, vagy sem.

Bennett levele után az NFL-vezér Roger Goodell támogatásáról biztosította a játékost. Michael Bennett testvére, Martellus – vasárnap pont egymás ellen játszanak majd – a hírek szerint sírva hagyta el a Green Bay Packers csapatgyűlését a videó láttán.

A rendőri túlkapás ellen és a feketék elnyomása mellett kiálló korábbi NFL-irányító, Colin Kaepernick sem hagyta szó nélkül, azt írta, hogy mindenben támogatja Bennettet, aki számíthat rá. Kaepernick a tavalyi NFL-szezonban kezdett tüntetni a feketék elleni elnyomás és rendőri erőszak ellen, a példáját többen követték azóta, és ülnek, vagy térdelnek a meccsek előtt a himnusz alatt. Kaepernick nem kapott új szerződést, jelenleg már nincs az NFL-ben, sokak szerint pont a tiltakozása miatt.



Rovatok