Index Vakbarát Hírportál

40-0-s kiütés és tomboló erőszak az NFL-ben

2017.10.27. 08:32

Bár nagyon sok minden történt az NFL nyolcadik fordulójának nyitómeccsén a Miami Dolphins és a Baltimore Ravens között, leginkább csak az marad majd meg, hogy az elmúlt évek egyik legmocskosabb NFL-meccse volt. Pedig a Ravens védelme két touchdownt is szerzett a negyedik negyedben, míg a Dolphins története harmadik legnagyobb kiütéses vereségét szenvedte el.

A Dolphins mentségére szóljon, hogy sérülések miatt a teljes támadófalat át kellett variálniuk, az öt csütörtökön kezdő játékosból senki nem ott játszott, ahol a szezon elején kezdett, pluszban még az első számú irányítójuk, Jay Cutler sem játszhatott bordasérülés miatt, őt Matt Moore pótolta, meglehetősen pocsékul.

Ne maradjon le semmiről!

Ettől még persze nem kellett volna kikapniuk 40-0-ra. A Ravens védelme két interceptiont szerzett, mindkettőt touchdownig vitt vissza, az elsőt CJ Mosley 63 yardról, a másodikat Jimmy Smith 50 yardról.

A látvány helyett viszont inkább az erőszak marad majd meg a meccsről. A Ravens-irányító Joe Flaccót nem sokkal a szünet előtt tarolta le brutálisan Kiko Alonso, Flaccóról még a sisak is leesett, amikor a Dolphins-védő az előre csúszó irányítót eltalálta. Az előre csúszással az irányítók azt jelzik, már nem akarnak tovább futni, ilyenkor általában csak megérintik, hogy véget érjen a játék, semmi szükség nem volt Alonso kőkemény szerelésére, amiért végül csak 15 yard büntetést kapott, nem állították ki, pedig akár ez sem lett volna túlzás. A meccs után Alonso azzal védekezett, hogy esélye sem lett volna kivédenie az ütközést.

Alonso szerelése után egyből több Ravens-játékos rátámadt, hogy megvédje Flaccót, elég nagy tömegjelenet lett a dologból. 

Flacco agyrázkódás miatt nem térhetett vissza a pályára, helyére Ryan Mallett állt be, aki az aljasságáról ismert dolphinsos Ndamukong Suh-val akadt össze, a védő torkon ragadta az irányítót egy dulakodás után, állítása szerint csak önvédelemből, mert Mallett rárontott.

A Dolphins története során 22. alkalommal szenvedett kiütéses vereséget, kétszer kaptak már ki 41-0-ra, így ez a harmadik legnagyobb kudarcuk szerzett pont nélkül.

Eredmény

Miami Dolphins-Baltimore Ravens 0-40



Rovatok