Index Vakbarát Hírportál

Nemhogy az ellenfelet, az operatőrt is megszívatták az ősrégi trükkel

2017.11.19. 08:59

Van az úgy az amerikaifutballban, hogy egy baromi egyszerű trükkel totálisan meg lehet etetni az ellenfelet, amely már csak akkor veszi észre, hogy baj van, amikor túl késő. Na, pont ez történt a vasárnap hajnali USC-UCLA egyetemi rangadón.

Az első negyedben a UCLA puntolni kényszerült a saját térfeléről, Stefan Flintoft előre is rúgta a labdát, amely a pálya bal széle felé szállt, ha a USC szemszögéből nézzük, és ez a fontos momentum. A USC ugyanis a pálya közepére, vagy inkább jobb oldalára állította fel az első számú visszahordóját, amivel sikerült totálisan átverni a UCLA játékosait, akiknek ugye az lett volna a feladatuk, hogy a visszahordó embert minél hamarabb megállítsák. 

A csalinak odaállított USC-játékos még úgy is tett, mintha elkapná a labdát, ezért felé rohant mindenki, csakhogy közben már a UCLA kispadról kiszúrták mi van:

a pálya másik szélén, ahova valójában ment a labda, ott volt az idő közben visszafutó Michael Pittman Jr., és zavartalanul indulhatott meg előre.

Egyetlen ember sem figyelt arra, hogy felvegye Pittmant, akinek már csak egy blokkot kellett kapnia menet közben, hogy egy 72 yardos touchdownt csináljon a visszahordásból.

Az egyetlen UCLA-játékos, akit blokkolni kellett az a punter volt, kizárólag neki volt rálátása a helyzetre, de a hátsó lassításból látszott, hogy még ő is megzavarodott egy pillanatra. Pedig hát mindössze annyi történt, hogy a labdát más kapta el, mint akire számítottak a csapattársai, de mivel a hátuk mögül érkezett a labda, így már nem tudtak időben eszmélni. 

Ne maradjon le semmiről!

Tény, hogy a kivitelezés annyira jól sikerült, hogy az első másodpercekben még az operatőr sem fogta fel, hogy pontosan kit kéne lekövetni a kamerával. 

A USC-nek ez a trükközés is kellett, hogy végül 25-23-ra lenyomja a városi rivális UCLA-t. Persze a trükk egyáltalán nem újdonság, de hatalmasat lehet vele szívatni: két éve az Oregon hajtotta végre tökéletesen az egyetemi bajnokságban.

A Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.



Rovatok