Index Vakbarát Hírportál

Elrejtették a 170 centis játékost, az ellenfél fel sem fogta, mi történt

2017.12.28. 09:25

Az egy dolog, hogy valaki a félidő előtt eljátssza, hogy már nem akar újabb játékot futtatni, hanem inkább mennének a szünetre, de hogy ehhez ráadásul a csapat egyik legalacsonyabb emberét használják fel, az már egészen művészi szintre emeli a trükközést. Ezt húzta meg a Purdue Boilmakers az egyetemi bowlszezon szerda esti meccsén. 

Az Arizona elleni meccsen úgy tűnt, hogy a Purdue térdelésre készül a második negyed végén, vagyis lefuttatják a hátralévő időt, hogy aztán mindenki mehessen a szünetre. Ezt az Arizona játékosai is megették, nem is nagyon voltak felkészülve arra, ami ezután jött.

A Purdue fala mögött ugyanis megbújt a csapat 170 centis futója, és az irányító a térdelés helyett gyorsan átnyújtotta neki a labdát. A falemberek egy pillanatra leálltak, mintha tényleg térdelés történt volna, ezután azonban az irányító kilőtt jobbra, el is indultak rá az arizonások. Ám ekkor jött a meglepetés: az addig mozdulatlan apró futó megindult az ellenkező irányba. 

Ne maradjon le semmiről!

Sorra kapta a blokkokat, aztán az oldalvonal mellett még sprintelt egy darabig, és végül 30 yardot hozott a trükkel, ami után még volt ideje egy mezőnygólt vágnia a Purdue-nek, a trükközés tehát működött. 

Egy másik kameraállásból még jobban lehet látni, hogy az Arizona-játékosok hogyan indultak el a rossz irányba, aztán eltartott egy darabig, amíg kapcsoltak. A meccset a Purdue nyerte 38-35-re. 

A rejtsd el a kis embert a falad mögött kaliberű trükk nem újdonság, viszont igazán ütős, ha jól csinálják. Két éve például a Texas Tech dobta be egy Texas elleni meccsen, és touchdownt hozott össze belőle, miután megindult a 170 centis Jakeem Grant. 

A Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.



Rovatok