Index Vakbarát Hírportál

Ez az igazi amerikaifutball: 49 pont egyetlen sikeres passz nélkül

2017.12.29. 10:16

Igazi időutazás volt a péntek hajnalban lejátszott Navy–Virginia-bowlmeccs az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, ugyanis a haditengerészet akadémiája megint úgy játszott, mintha a 20-as évek lenne: egyetlen jó passz nélkül, futójátékkal gyűrték le az ellenfelet 49-7-re.

A régi idők futójáték-központú amerikaifutballját játszó Navy hete néhány hete már rekordot döntött, hogy a szintén futójátékban utazó Armyval együtt egy passzot sem hoztak össze a mérkőzésük első negyedében. Most egyetlen passzkísérletük volt az egész mérkőzésen, az is sikertelen volt Zach Abey irányítótól.

Abey viszont megtette a magáét a földön: összesen 88 futott yarddal 

és öt futott touchdownnal zárta a meccset.

Ott volt a pályán egy másik irányító is a Navyben: Malcolm Perryt ezúttal futójátékosként vetették be, 114 yardot és két touchdownt termelt össze. 

Ne maradjon le semmiről!

Pedig minden olyan szépen indult a Virginia számára, ugyanis a kezdőrúgást visszahordva szereztek egy 98 yardos touchdownt, utána viszont már csak a Navy szerzett pontot. És hogy miért annyira nehéz levédekezni a Navy triple optionre épülő támadójátékát, az látszik az összefoglalóból is.

A triple option egy olyan opciós játék, amiben a támadó csapat három lehetőséget dobhat be a szituációtól függően: az irányító átadja a labdát az egyik futójátékosnak, vagy megtartja magának vagy harmadik opcióként egy másik futójátékosnak nyomja a kezébe. 

A Navy végül 452 futott yarddal zárta a mérkőzést, míg a Virginia 30 futott yardot jegyzett. 



Rovatok