Index Vakbarát Hírportál

Az igazi kegyetlenség: 28-0-nál trükkös játékkal alázni

2018.10.13. 10:11 Módosítva: 2018.10.13. 13:07

Eddig sem volt valami jó szezonja az Arizonának az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban, de a Utah péntek éjjel tett arról, hogy még szarabbul érezzék magukat az arizonaiak: 28-0-ra vezettek már, amikor előhúztak egy tökéletesen kivitelezett trükkös játékot a harmadik negyedben.

Az történt, hogy a játék elindítása után Tyler Huntley irányító a futójátékosa kezébe nyomta a labdát, aki elindult balra, de átadta a keresztbe futó elkapónak, Britain Covey-nak. Itt már egyértelmű volt, hogy mire megy ki a játék: az irányító Huntley-ra ugyanis nem maradt ember, és szabadon nyargalt a szélen. 

Covey, aki középiskolában irányítót is játszott, meg is találta egy tökéletes passzal, úgyhogy az irányítónak már csak be kellett nyargalnia a labdával, így egy 58 yardos elkapott touchdown lett a trükközésből. 

Ezzel és a sikeres extra ponttal 35-0-ra húztak el az Arizonával szemben, más kérdés, hogy mennyire volt indokolt ilyen helyzetben trükközni.

Ne maradjon le semmiről!

A Utah végül 42-10-re nyert, az irányító Huntley pedig 201 passzolt yarddal, 2 passzolt, 1 elkapott és egy futott 1 touchdownnal zárta a meccset, vagyis elég produktív estéje volt. A másik oldalon az Arizona dinamikus irányítója, Khalil Tate már az első negyedben megsérült, szóval sokat nem tudott hozzátenni a meccshez.



Rovatok