Index Vakbarát Hírportál

Elkeserítő állapotú gyep miatt nem megy az NFL Mexikóba

2018.11.14. 10:42

Hétfő este (november 19-én) Mexikóvárosban rendezték volna az NFL csúcsrangadóját, amin az egyaránt 9-1-es mérleggel álló Kansas City Chiefs és Los Angeles Rams találkozott volna a kiemelt mérkőzésen. Csakhogy a mexikóvárosi Azteca stadion gyepe annyira siralmas állapotba került, hogy – nagyrészt a játékosok zúgolódásának hatására – az NFL kvázi az utolsó pillanatban jelezte, inkább mégis Los Angelesben rendezik a mérkőzést.

Persze az Azteca gyepét elnézve nem meglepő, miért visszakoztak, a vasárnapi futballbajnoki után így nézett ki a pálya:

Ez pedig a Wembley elég jól ápolt gyepe a legutóbbi NFL-meccs után, nem nehéz elképzelni, milyen pusztítást végzett volna a Rams és a Chiefs a borzalmas fűvel akár már meccs közben.

A keddi döntés előtt a két csapat több játékosa is közölte, hogy ha az eredeti terv szerint Mexikóvárosba viszik a meccset, akkor nem hajlandók pályára lépni, féltették a testi épségüket. Emiatt a játékosok szakszervezete is mozgásba lendült, mire az NFL kilátásba helyezte, hogy villámgyorsan új gyepet fektetnének le az Aztecába, de biztonsági okokra hivatkozva ezt is megfúrták, mondván, az új gyepnek nem lenne ideje megtapadni pár nap alatt.

A hasonló esetekre – mint minden külföldi NFL-meccsnél – van vészterve az NFL-nek, ez lépett életbe most is: értelemszerűen a hazai csapat rendezné a mérkőzést, ez most a Los Angeles Rams lesz.

A pálya állapota egyébként egy októberi Shakira-koncert után romlott jelentősen, bő egy hónap alatt sem sikerült helyrehozni.

Ne maradjon le semmiről!



Rovatok