Index Vakbarát Hírportál

Két éve egy játékosuk sem volt, most egyetemi kisdöntőt nyertek

2018.12.19. 09:38

Története első bowl-győzelmét szerezte az egyetemi amerikaifutball-bajnokságban az UAB Blazers, aminek két évvel ezelőtt egyetlen játékosa sem volt. A történelmi eredmény persze nem azt jelenti, hogy két év alatt sikerült nyerniük egy bowl-meccset, bár ez sem utolsó dolog, hanem az, hogy 1991-es alapításuk után most sikerült először szezon végi jutalomdöntőt nyerniük, és mindezt a megszűnést követő feltámadás után tették.

Ne maradjon le semmiről!

Helyi idő szerint kedd este a Northern Illinois Huskies ellen nyertek 37-13-ra a Boca Raton Bowlban, a UAB (ez egyébként a University of Alabama at Birmingham rövidítése) Twitteren ennyivel foglalta össze az eredményt:

  • a Conference USA bajnokai - pipa,
  • a Boca Bowl győztese - pipa,
  • 11 győzelem - pipa,
  • az egyetemi amerikaifutball legnagyobb sztorija - pipa.

És utóbbival nem is túloztak, figyelembe véve, hogy két évvel a siker előtt se csapatuk, se játékosuk nem volt.

A UAB amerikaifutball-csapatának 2014-es megszűnése előtt jó 8-10 éves lobbimunka ment az állam legnagyobb egyeteme, az Alabama részéről, hogy elvonják a forrásokat a UAB-től. A pályán ugyan nem jelentett fenyegetést a Blazers az elmúlt évtized legmeghatározóbb csapatára, az Alabamára, de pár millió dollár plusz pénz mindig jól jön.

A 2014-es megszűnés után 2017-re sikerült újraindítani a csapatot a UAB-nél, visszatért az addigi vezetőedző Bill Clark is, aki első szezonjában 8-5-ös mérleget hozott össze a csapatnál. Tavaly még kikaptak az Ohiótól a Bahamas Bowlban 41-6-ra, idén viszont már összejött a program első bowl-sikere, az eddigi legeredményesebb szezont jelentő 11 győzelem mellé.

A UAB egyébként erősen kezdte a keddi döntőt, a legelső játékból 70 yardos touchdownt passzolt az irányító Tyler Johnston III, aki végül négy TD-vel zárta a 37-13-ra megnyert meccset.



Rovatok