Index Vakbarát Hírportál

Hadseregbe illő rendőrök őrzik a Super Bowl-csapatokat

2019.01.29. 19:01

Super Bowl léptékkel mérve is szokatlanul nagy a biztonsági készültség Atlantában, a vasárnapi Super Bowl helyszínén, ahol alaposan meglepte a New England Patriotsot biztosító biztonsági csapat mind a médiamunkásokat, mind az atlantai járókelőket,

a Patriotsra (és feltehetőleg az ellenfél Los Angeles Ramsre is) állig felfegyverzett rendőrök vigyáznak a nyílt utcákon.

A Patriots hétfőn érkezett meg a hotelhez, ami egy hétig a csapat otthona lesz, a környéken pedig hatalmas rendőri jelenlét volt – taktikai és rejtő ruhába öltözött, óriási fegyvereket viselő rendőrök hemzsegtek az utcákon, főként a szálloda előtt.

A Super Bowl pontos biztonsági intézkedései persze hétpecsétes titoknak számítanak, a szervezők csak annyit árultak el, hogy az atlantai rendőrség 40 másik szövetségi, állami és helyi bűnüldöző szervezettel dolgozott együtt az elmúlt hetekben – ez már részben magyarázatot adhat a szokatlan külsejű rendőri különítményre. A szervek két éve dolgoznak a mostani biztonsági protokollon, többek között a legutóbbi két Super Bowlon is ott voltak megfigyelőként.

Ne maradjon le semmiről!

A megnövelt biztonság jegyében több ezer térfigyelő kamerát szereltek fel a városban a Super Bowl hetére, amikre szükség is lehet, de a megnövelt rendőri jelenlét is a biztonsági terv része, hiszen elrettentő erejük van.

A háttérben az is ott lehet, hogy mindenképpen elkerülnék, hogy az 1996-os atlantai olimpián történt robbantáshoz hasonló eset történjen – akkor egy közparkban robbantottak fel egy csőbombát, a támadásban egy ember meghalt, több mint százan pedig megsérültek. Erika Shields atlantai rendőrfőnök szerint a helyzet most némileg más, akkor ugyanis pont a családias hangulat miatt volt pár park, ahol nem volt akkora biztonsági intézkedés, most viszont már nem követik el ezt a hibát.

A katonai mintázatú ruhába öltözött rendőrökre egyébként az úgynevezett 1033-as program a magyarázat, aminek keretében a hadsereg felesleges felszerelést adhat át más rendfenntartó szerveknek, így a rendőrségnek is.

A New England Patriots-Los Angeles Rams Super Bowl eseményeit vasárnap éjjel élő tudósításunkban követheti a 120 yardon.

Forrás: ESPN



Rovatok