Index Vakbarát Hírportál

Trump sajnálkozott egy kicsit a Super Bowl előtt

2019.02.03. 21:49

A Super Bowl előtt leadtak egy részletet a Donald Trumppal készült a Face the Nation-interjúból, ebben főleg az NFL-lel kapcsolatos kérdésekre válaszolt az amerikai elnök.  

Trump megmondta a magáét a szezon egyik botrányos bírói hibájáról, ami a New Orleans Saints-Los Angeles Rams főcsoportdöntőben történt, és a Saints volt a szenvedője. A Saints a meccs hajrájában támadhatott a győzelemért, azonban a Rams védője úgy ütközte le ellenfelét, hogy köze nem volt a labdához, ám a bírók nem fújtak szabálytalanságot, és végül a Rams nyert egy mezőnygóllal.

Az amerikai elnök szerint hatalmas bírói hiba volt ez, és személy szerint nagyon sajnálta, hogy a klasszisirányító Drew Breestől elvettek egy esélyt, hogy befejezze a támadást. Az NFL amúgy később elismerte, hogy a játékvezetői hibáztak. 

Szóba került az is, hogy korábban több NFL-játékos a himnusz alatt térdelve tüntetett a feketéket érő rendőri erőszak ellen, Trump ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy szerinte mindenkinek tisztelnie kell a zászlót és a himnuszt. 

Elmondta, hogy bárki is fog nyerni, szeretettel várja őket a Fehér Házba, ahogy korábban a New England Patriots is ellátogatott már - páran maradtak csak távol -, és néhány hete az egyetemi bajnok Clemson Tigers. Őket egyébként hamburgerekkel várta a kormányzati leállás miatt. 

A teljes, 85 perces interjúból már kiszivárogtak részletek a nap folyamán. Az is kiderült, hogy Trump azt mondta, ha nehezen is, de engedné a fiát amerikaifutballozni. Ez csak azért is fontos álláspont, mert a visszavonult amerikaifutballistákat sújtó CTE miatt egyre többen nyilatkoztatnak ki, hogy nem engednék a gyereküket játszani. A problémákkal viszont ő is látja, ahogy azt is, hogy nem sikerült egyelőre ezeket kiküszöbölni. 

A New England Patriots-Los Angeles Rams Super Bowl eseményeit vasárnap éjjel élő tudósításunkban követheti a 120 yardon. A Super Bowl LIII-ről készült cikkeinket itt találja.



Rovatok