Index Vakbarát Hírportál

Megint szörnyre bukkantak az NFL-válogatón

2019.03.01. 13:50

Mire egy-egy egyetemi amerikaifutballista eljut az NFL-válogatóra, vagyis a Combine-ra, egyáltalán nem mondható ismeretlennek, mégis, évről évre vannak komoly meglepetések a játékosok között. Idén egyértelműen az Ole Miss elkapója, D.K. Metcalf volt az, akitől mindenkinek leesett az álla, hasonló méterű elkapót ilyen izomzattal ugyanis nagyon ritkán látni.

Ne maradjon le semmiről!

Metcalfot hivatalosan 191,45 centi magasnak mérték, emellé 103,4 kilós, mindkettő elég nagy egy elkapónak, a 210,5 centis karfesztávolsága viszont mind a magasságához mérve, mind önmagában kiemelkedő. Ráadásul a kézfeje is hatalmas, a tenyér és a csukló találkozásától a középső ujjának végéig majdnem 25 centi, ami a labda lehalászásánál elég jól jön.

Nem véletlen persze, hogy Metcalfra ennyire rácsodálkoztak, ugyan 2016 óta járt az Ole Missre, de 2016-ban két meccse volt egy súlyos sérülése előtt, a 2017-es teljes szezonja után pedig hét meccset játszott 2018-ban egy komolyabb nyaksérülés előtt. Vagyis október óta nem volt pályán, menet közben pedig rengeteg időt töltött az edzőteremben, amivel rendesen felgyúrta magát. Az NFL-Combine-ról kiszivárgott információk szerint a testzsírszázaléka 1,6 volt, ám ez szinte biztos, hogy fals adat, mert a Metcalfnál sokkal szálkásabb testépítőknek is magasabb ennél.

Egy mutatóban Metcalfon is túltett egy elkapó, az Iowa State játékosa, a jóval magasabb (196,5 centis) Hakeem Butler 213 centis karfesztávolságot villantott, ami rekord az NFL-válogatón az elkapókat nézve.



Rovatok