Index Vakbarát Hírportál

Miből szippantott egy nagyot az NFL-edző a meccsük előtt?

2019.08.09. 19:44

Kisebb feltűnést keltett a New York Jets főedzője az NFL-csapat első előszezonmeccse előtt, amikor egy nagyot szippantott egy fiolából, és láthatóan rögtön felélénkült. 

A péntek hajnali mérkőzést elvesztette a Jets a Giants ellen, és Gase szippantása a pályán történteknél nagyobb nyilvánosságot kapott, de az elsőre talán gyanúsnak tűnő anyag a repülősóként is ismert ammónium-karbonát, aminek kis mennyiségben élénkítő hatása van, és növeli a koncentrációt. A tavalyi oroszországi futball-világbajnokságon például a hazai válogatott játékosai is használták az öltözőfolyosón, kellett is magyarázkodniuk utána.  A használata ettől függetlenül nem olyan ritkaság a sportvilágban, igaz, főleg sportolók élnek vele, és nem az edzők. 

A Jetsnél idén kinevezett Adam Gase viszont eleve egy fura figura, aki saját bevallása szerint négy óránál több alvást nem enged meg magának, amikor aktívan dolgoznia kell. Nap közben 5-6 kávéval és energiaitalokkal tüzeli magát, de a jelek szerint meccsnapokon egy kis extra is kell. 

Ne maradjon le semmiről!

A The Athleticnek a felesége mesélt arról, hogy férje általában éjjel kettőkor ér haza a munkából, és reggel hatkor vagy korábban már kel, ha pedig idegenbeli meccsekre kíséri el, általában külön szobában alszanak, mert Gase egész éjjel elemzéseket néz. Azt is elmondta, hogy amikor néhány éve megszületett a fiúk, a műtőben épphogy közölték velük a gyerek nemét, a férje megkérdezte, jól van-e, aztán rögtön lelépett, hogy találkozzon, az akkor még aktív játékos Peyton Manninggel, hogy készüljenek a meccsükre a Denver Broncosnál. A csapatközpontban Manning is megdöbbenve tapasztalta, hogy edzője már rá vár közvetlenül a gyerek születése után, de Gase fapofával közölte vele, hogy "ugye nem gondoltad, hogy nélkülem mész ki a pályára?"

Egyébként miután az edzőt bemutatták a New York Jetsnél idén januárban, már a sajtótájékoztató után egy rakás mém született az arckifejezéseiről, de erről a következőket mondta, ami nagyjából össze is foglalja a személyiségét: 

Azt se tudom, mi az a mém. Nincs Twitterem, nincs Instagramom, nem járok fel az internetre, még tévét se nézek, csak elemzéseket. Ja, és újságot sem olvasok. Kizárólag akkor értesülök valamiről, ha valaki más beszél nekem róla.



Rovatok