Index Vakbarát Hírportál

Kamuflázs: a trükk gyönyörű, az üzenete aggasztó

2019.09.08. 11:39

Szombaton meglehetősen megszenvedett a forduló előtt 7. kiemelt Michigan Wolverines az Army, vagyis a hadsereg amerikaifutball-csapata ellen az egyetemi bajnokságban – a hazai topcsapat hátrányból felállva, kétszeri hosszabbítás után tudott csak nyerni 24-21-re, ráadásul már az elején a trükkjátékokhoz kellett nyúlniuk, hogy ne legyen korán túl nagy a baj.

Ne maradjon le semmiről!

A harciasan kezdő Army 7-0-ra vezetett az első negyed végén, amikor az addig elég sok hibát összehozó, már korán egy labdavesztést összehozó Michigan még a felezővonal előtt elakadt újabb támadásával. Úgy tűnt, hogy rúgniuk kell, ám ekkor jött a csavar. Amikor eredetileg 4. és 5 yardnál felálltak rúgni (majd egy büntetés miatt 5 yarddal hátrébb kerültek), feltűnt nekik, hogy az Army egyértelműen blokkolni akarja a rúgást, minden játékost a pálya közepére húzva.

Ezért a büntetés után gondoltak egyet, és a labdát nem a punter kapta, hanem a long snappertől nem messze álló personal protector, Michael Barrett, aki nem mellesleg középiskolásként még irányítót játszott, tehát jó kezekben volt nála a labda egy trükkös passzhoz. Barrett azonnal a pálya jobb szélét vette célba, ahol teljesen üresen hagyták Daxton Hillt, aki egy 25 yardos elkapással életben tartotta a később egyenlítéssel véget érő támadást.

A Michigannek ugyan bejött a trükk – ráadásul jó eséllyel a pályán levő játékosok érdeme volt, valószínűleg rúgni küldték fel őket, és élesben, az üres embert látva jött az ötlet –, ám az, hogy már az első negyedben ilyen gépészkedés kellett, hogy bírják a tempót az Armyval, nem sok jót jelez előre a szezonra, ugyanis simán, a fogadóirodák szerint több mint 20 ponttal kellett volna nyerniük a szenvedés helyett. De legalább az emberi százlábút nem kellett bevetniük.

Kamuflázs sorozatunkban mutatjuk be a 120 yardon azokat a trükkös játékokat, amik az egyetemi bajnokságban vagy az NFL-ben erre érdemesek.



Rovatok