Index Vakbarát Hírportál

Senki sem tudta, mi történik, állva nézték a 99 yardos TD-t

2019.09.30. 10:37
Furcsa körülmények után szerzett 99 yardos touchdownt a Kansas City Chiefs az NFL negyedik fordulójában, amiben brutális esetért járó kiállítás, 95 pontos meccs is volt, a futójátékos Frank Gore történelmi határt tört át, és a bajszos irányító, Gardner Minshew legendája is tovább épült.

A Kansas City Chiefsé volt a 4. NFL-forduló vasárnapi meccsein a legfurcsább touchdown – a csapat védelme úgy szerzett 99 yardról pontot, hogy azon talán még ők is meglepődtek, egy játékos kivételével, Bashaud Breeland ugyanis nagyon szemfüles volt, és szerencséjére a bírók sem hamarkodták el a dolgokat.

Ne maradjon le semmiről!

A Lions a harmadik negyedik közepén, 13-13-as állásnál támadott a Chiefs 1 yardjáról, vagyis nagyon közel jártak az újabb touchdownhoz. Biztonsági megoldásra mentek, ezért a futójátékos Kerryon Johnson kezébe adták a labdát. Johnsont ugyan megállították a gólvonal előtt, de még ebben az esetben is két, vagy kockáztatás esetén három próbálkozása lett volna a Lionsnak a touchdown megszerzésére. Csakhogy a labda a földre került, majd némi matatás után az azt megszerző Breeland indult meg vele, a bírók pedig nem fújtak, hogy véget ért volna a játék, nehogy pont ezzel hibázzanak, Breeland pedig 99 yardos touchdownt szerzett.

A kavarodást az okozta, hogy a legtöbb ilyen helyzetben úgy állítják meg a futójátékost, illetve úgy ejti ki a labdát a kezéből, hogy közben a térde vagy a könyöke már leért a földre, ami véget vetne a játéknak. A nagy tülekedésben szinte mindenki úgy gondolta, hogy most is ez történt, ám mivel Breeland nem hallotta, hogy a bírók sípoltak volna, véget vetve a játéknak, megindult, hátha alapon. A helyzetfelismerés bejött, a videózás őt igazolta, Johnson még akkor ejtette ki a labdát a kezéből a többi testen megakadva, amikor se a térde, se a könyöke nem ért le a földig.

A Chiefs végül ha nem is valami simán, de 34-30-ra nyerni tudott. Ennél is több pontot hozott a Tampa Bay Buccaneers és a Los Angeles Rams meccse, amin 95 pont született, a Buccaneers idegenben nyert 55-40-re, ezzel a csapat történetében a legtöbb pontot szerezték egy meccsen. Szintén történelmi napja volt a Buffalo Bills futójátékosának, Frank Gore-nak, aki a liga történetében negyedik játékosként 15 ezer futott yard fölé jutott vasárnap. Ez korábban csak Emmitt Smithnek, Walter Paytonnak és Barry Sandersnek sikerült, Gore ráadásul az örökranglistán hamarosan megelőzheti Sanderst, ehhez már csak 248 yard kell neki. Az Arizona Cardinals elkapója, Larry Fitzgerald pedig a második helyre lépett elő a legtöbb elkapást nézve, már csak Jerry Rice csinált elkapást nála az NFL történetében.

Tovább építette legendáját a Jacksonville Jaguars bajszos irányítója, Gardner Minshew, aki a Denver Broncos ellen került ki minden rá rontó védőt higanymozgással, majd miután mindenkit kicselezett, még a touchdownt is volt ideje megpasszolni. Ekkor még hátrányban voltak, de később nyerni tudott a Jaguars idegenben (26–24).

Brutális, amerikaifutball-pályára nem való ütközést mutatott be a liga legmocskosabb játékosa, Vontaze Burfict, aki azonnali kiállítást érdemelt ki azzal, hogy ey földön térdelő, vétlen játékos fejére mért óriási ütést a sisakjával. Burfict a kiállítás mellett súlyos büntetést, akár eltiltást is kaphat majd visszaesőként, bár Twitteren sokan az örökös eltiltását kérték.

Eredmények

  • Tennessee Titans–Atlanta Falcons 24–10
  • Cleveland Browns–Baltimore Ravens 40–25
  • New England Patriots–Buffalo Bills 16–10
  • Kansas City Chiefs–Detroit Lions 34–30
  • Carolina Panthers–Houston Texans 16–10
  • Oakland Radiers–Indianapolis Colts 31–24
  • Los Angeles Chargers–Miami Dolphins 30–10
  • Washington Redskins–New York Giants 3–24
  • Seattle Seahawks–Arizona Cardinals 27–10
  • Tampa Bay Buccaneers–Los Angeles Rams 55–40
  • Minnesota Vikings–Chicago Bears 6–16
  • Jacksonville Jaguars–Denver Broncos 26–24
  • Dallas Cowboys–New Orleans Saints 10–12

A San Francisco 49ers és a New York Jets pihenőhéten van



Rovatok