Index Vakbarát Hírportál

Hihetetlen elkapást hozott a hajnali NFL-meccs

2019.10.04. 08:33

Közel 60 pontig jutott az NFL ötödik fordulójának nyitómeccsén a Seattle Seahawks és a Los Angeles Rams. A meccset egy kihagyott mezőnygól döntötte el, az azt megelőző felvezetésben pedig nem volt hiány látványos jelenetekben.

Ne maradjon le semmiről!

A Seattle Seahawks elég nagy szerencsével győzni tudott hazai pályán, ezzel 4-1-re javították idei mérlegüket, de még a tavalyi döntős Ramset sem kell temetni, ők 3-2-vel állnak. A meccsen eléggé fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Rams két mezőnygóljára az első negyed végén egy touchdownnal válaszolt a Seahawks egy hosszú támadás végén, ráadásul nem is akármilyennel.

Az irányító Russell Wilson mozgékonyságának köszönhetően nyert időt a remekül záró Rams-védőkkel szemben, majd a labdát közel 8 másodpercig tartva végül dobásra szánta el magát – a bal hátsó sarokban vette észre Tyler Lockettet, aki szoros emberfogás mellett nagyot nyúlva csinálta meg a touchdownt érő elkapást. A kicsit a pályán kívülre érkező labda elkapásához tökéletes ütemben tette le a lábujjhegyét még a vonalon belül, alighanem az év egyik legszebb elkapott touchdownját szerezve.

A 2018-as szezon előtt hároméves, több mint 30 millió dolláros szerződéssel jutalmazott Lockett leginkább a 2016-os, karácsonykor történt súlyos sérülése miatt lehet ismert, amellett persze, hogy az évek alatt Wilson egyik kedvenc célpontja lett Seattle-ben.

A folytatásban a Rams némi előnnyel kezdett bele a negyedik negyedbe, a végére viszont ismét rettentő szoros lett. Az utolsó percekben a Seahawks egy varázslatos interceptionnel is villant, Tedric Thompson egy vetődés után úgy szedte össze a labdát, hogy csak utólagos videózással derült ki, hogy labdaszerzést csinált, és nem sikertelen passzkísérlet zárta a játékot.

A Seahawks ezzel viszont még nem nyugodhatott meg, elég hamar visszaadták a labdát a Ramsnek, Jared Goff pedig győzelmi pozícióba is hozta csapatát, csakhogy a rúgójátékos Greg Zuerlein 44 yardról hibázott, így a Seahawks nyert 30-29-re.

Eredmény

  • Los Angeles Rams–Seattle Seahawks 29–30


Rovatok