Index Vakbarát Hírportál

Agyrázkódása után egy hétig sötétszobában volt, alig emlékszik rá

2020.01.02. 10:07 Módosítva: 2020.01.02. 12:54

Karrierje is veszélybe kerülhetett a Baylor Bears egyetemi amerikaifutball-csapat irányítójának, Charlie Brewernek, aki szerda este szezonbeli harmadik agyrázkódását szenvedhette el. Mindez azok után történt, hogy fejsérülése miatt nemrég egy hetet töltött speciális körülmények között, és alig emlékszik valamire abból az időszakból. 

Brewert a Georgia elleni Sugar Bowl utolsó negyedében ütötték ki a meccsről, az egyik Georgia-védő elkésve ütközte le. Az irányító földet érése nagyon szerencsétlenül sikerült, odaverte a fejét, és percekig nem kelt fel. Végül sikerült lábra állnia, az öltözőbe viszont már kiskocsival vitték be a további vizsgálatokra. Az első jelentések szerint elsősorban a nyakával voltak problémák, de az ilyen eséseknél mindig megvan a kockázata az agyrázkódásnak is. 

A Georgia Bulldogs 26-14-re nyerte meg a mérkőzést, amely után többen komolyan pedzegették, hogy Brewernek érdemes lenne fontolóra vennie, hogy visszavonuljon, mivel az utóbbi időben egyre több kutatás bizonyítja az amerikaifutball kapcsán a maradandó agysérülések kockázatát.

Ne maradjon le semmiről!

A játékos a szerda este összeszedett sérülése előtt egy hónappal, az Oklahoma elleni főcsoportdöntőben is agyrázkódást szenvedett. Az ESPN szerint az olyan súlyos volt, hogy utána Brewernek egy sötét szobában, fénytől és hangoktól mentesen kellett töltenie egy hetet, és nem igazán vannak emlékei erről az időszakról. Az irányítónak amúgy jó szezonja volt: az idényben 2950 passzolt yardot, 20 touchdownpasszt és 6 interceptiont jegyzett, és főcsoportdöntőig vezette a Baylort, ott 30-23-ra kaptak ki az Oklahomától. Ha nem lennének a sérülések, valószínűleg jövőre is a kezdőben kapna helyet. 

Szerda este több nagyobb bowlmeccset is rendezték még az amerikaifutball-bajnokságban. A rájátszásról idén lemaradó Alabama a Michigant verte meg 35-16-ra, a Rose Bowlban pedig az Oregon 28-27-re győzte le a Wisconsint. 



Rovatok