Index Vakbarát Hírportál

Eddig ez az évtized szemtelen csalása

2020.01.03. 11:23

Arcátlannak tűnő csalással bukott le a Tennesese Volunteers egyetemi amerikaifutball-csapat a szezon egyik utolsó kisdöntőjében, a TaxSlayer Gator Bowlban, ahol történelmi fordítás után próbáltak meg még egyet csavarni a dolgokon az Indiana Hoosiers ellen.

Ne maradjon le semmiről!

A Tennessee finoman szólva is beragadt a mérkőzés elején, olyannyira, hogy 5 perccel a rendes játékidő vége előtt még 13 pontos hátrányban voltak (22-9), ám ekkor őrült hajrába kezdtek, és végül úgy fordították meg a mérkőzést, hogy utána még bőven maradt idő a mérkőzésből. Azzal egyébként, hogy 5 perccel a vége előtt 13 pontos hátrányból fel tudtak állni, nem akármilyen tettet hajtottak vége: az egyetemi bajnokság legmagasabb osztályában korábban 471 hasonló helyzetből 471-szer kikapott a vége előtt nem sokkal hátrányban levő csapat.

A 23-22-es előny viszont még nem volt teljesen megnyugtató a Volunteeers számára, így az utolsó percekben igyekeztek lepörgetni az órát, nehogy az Indiana akár egy mezőnygóllal újra előnybe kerüljön. A félpálya előtt nem sokkal viszont elakadtak, negyedik kísérletnél még egy yard hiányzott nekik a támadás folytatásához, úgyhogy a center Brandon Kennedy pimasz trükkhöz folyamodott: ahogy felálltak a következő támadójátékhoz, megpróbálta észrevétlenül fél-egy yarddal előrébb vinni a labdát.

A bírók viszont kiszúrták a sok támaszkodó kéz közötti cselt, úgyhogy meg is büntették a csapatot, aminek így el kellett rúgnia a labdát. Végül ez sem számított, az Indianában nem maradt erő, hogy az utolsó percen belül fordítson, így a Tennessee nyert 23-22-re.

A közvetítésben egyébként hallani, ahogy (a korábban a Tennessee Egyetemen irányító) Peyton Manning és centere, Jeff Saturday is előkerül, miszerint állítólag hasonló trükkökkel próbáltak meg fél yardot nyerni az NFL-ben ilyen szituációkban.



Rovatok