Index Vakbarát Hírportál

Megtörtént az elképzelhetetlen: Tom Brady lelép a Patriotstól

2020.03.17. 14:00

Hosszú közösségi médiás bejegyzésekben (első, második) mondott hálát a New England Patriotsnak az elmúlt 20 szezonért Tom Brady, aki egyben azt is bejelentette, hogy

a jövőjét más csapatnál képzeli el, és lejáró szerződését nem újítja meg a hatszoros bajnok Patriotsnál.

Ne maradjon le semmiről!

A 42 éves Tom Brady hatszoros Super Bowl-győztesként hagyja ott a Patriotsot, amivel összesen 9 döntőbe jutott be, legutóbb a 2018-as szezon végén nyert a Los Angeles Rams ellen.

Az irányító 2000-ben került az NFL-be, a hatodik kör 199. választásával vitte el a New England Patriots, sem ők, sem más nem gondolta akkor még, hogy minden idők (talán) legjobb irányítója lesz belőle. Brady a 2001-es szezon elején kapott nagy lehetőséget, amikor a Patriots akkori irányítója, Drew Bledsoe megsérült, Brady pedig a szezon végén máris Super Bowlt nyert a New Englanddel – az előző szezonban összesen 3 passzkísérlete volt, innen nőtte ki magát sztárrá.

Brady az azóta eltelt 20 szezonban (az alapszakaszt nézve) 219 meccset nyert és 64 vereséget szenvedett, a hat Super Bowl-gyűrű mellett négyszeres Super Bowl MVP, háromszoros NFL MVP, kétszer lett az év támadójátékosa, 2009-ben az év visszatérőjének választották, három szezonban volt övé a legtöbb yard, négyben a legtöbb passzolt touchdown.

A kettébontott bejelentésben azon túl, hogy a csapattársaknak, a vezetőedző Bill Belichicknek, a Patriotsnak, a tulajdonos Robert Kraftnek és minden szurkolónak megköszönte az elmúlt két évtizedet, azt írta, hogy még nem tudja, mit tartogat számára a jövő, de ideje új fejezetet nyitnia a karrierjében.

Az irányító számos NFL-rekord és még több Patriots-csúcsot tart. Eddigi karrierje összeforrt a minden idők egyik legjobb edzőjének tartott Bill Belichickével – a 2020-as szezontól kezdve viszont kiderülhet, melyikük segített többet a másiknak a nagy sikerek elérésében.

Arról nincs hivatalos értesülés, hogy a március 18-án kezdődő átigazolási időszakban hova kerülhet Brady, de szinte biztos, hogy a Tampa Bay Buccaneers nyerte érte a licitet, ami nem csak a pénzről, hanem a Brady köré igazolandó erősítésekről is szólt. Brady azt kifogásolta ugyanis, hogy a New Englandnél nem költöttek elég pénzt a Bradyt védő támadófal megerősítésére, és elkapókból sem elég jókat szedtek össze neki.

Kérdés az is, hogy a Patriots most mihez kezd. A csapatnak jelenlég két igazolt irányítója van, de ha csak nem titkoltak szinte mindent nagyon jól Jarrett Stidhamről, vagy nem támad fel nagyon Cody Kessler játéka, új QB után kell nézniük. Vagy a drafton (amit a koronavírus-járvány ellenére sem halaszt el az NFL) keresnek új játékost, de ehhez komoly áldozatot kell hozniuk, vagy a szabadon igazolható játékosokra csapnak le, esetleg cserével szereznek meg valahonnan egy játékost. A középső csoportban Teddy Bridgewater lehet az egyik legfőbb célpontjuk.



Rovatok