Index Vakbarát Hírportál

Tom Brady ismét kikapott a mumusától

2020.10.09. 10:06
A Nemzeti Futball Liga ötödik fordulójának nyitómeccsén a Nick Foles vezette Chicago Bears hazai pályán 20–19-re legyőzte Tom Bradyt és a Tampa Bay Buccaneerst.

Ezen a találkozón csapott össze egymással az 52. Super Bowl óta először Tom Brady és Nick Foles, előbbi akkor még a New England Patriots, utóbbi pedig a Philadelphia Eagles csapatát irányította.

Ez volt az első olyan mérkőzés az NFL történetében, ahol két olyan irányító nézett farkasszemet egymással, akik korábban Super Bowlban is találkoztak, de mindketten még más csapat színeiben.

Azt a találkozót az Eagles nyerte, és most is a Foles által vezetett gárda diadalmaskodott, amely Cairo Santos mezőnygóljával bő egy perccel a vége előtt fordított.

Bradynek rendkívül nehéz dolga volt az egész meccsen, fő célpontjai közül csak Mike Evans állt rendelkezésére (neki osztotta ki egyetlen TD-passzát), ráadásul a támadófala sokszor cserben hagyta. Ez pedig óriási hátránynak számít, főleg akkor, amikor az ellenfélnél egy bizonyos Khalil Mack játszik, aki kétszer is földre vitte Bradyt, sőt, egyik alkalommal utána még a 130 kilós falembert is úgy dobta el, mint egy rongybabát.

Khalil Mack terrorizálja a Buccaneerst

A legendás irányítónak ez volt a hatodik mérkőzése a Bears ellen, most először szenvedett vereséget. 

A túloldalon Folesnak volt egy hatpontos átadása, valamint egy eladott labdája is.

NFL, 5. játékhét:

Chicago Bears–Tampa Bay Buccaneers 20–19.

Az NFL egyébként bejelentette, hogy ebben a fordulóban két mérkőzést, a hatodikban pedig egyet biztosan elhalaszt. 

A New England Patriots–Denver Broncos és a Tennessee Titans–Buffalo Bills mérkőzést vasárnap rendezték volna, de mivel a héten újabb koronavírusos megbetegedések történtek a két hazai együttesnél, ezért mindkét klub létesítményei továbbra is zárva vannak.

A liga emiatt az előbbi találkozót hétfőre, utóbbit keddre halasztotta. A Buffalo Bills a következő héten csütörtökön fogadná a címvédő Kansas City Chiefset, de a halasztás miatt azt az összecsapását is későbbre kell tolni. Az új időpontot viszont még nem jelölték ki, mivel csak akkor helyezik át a találkozót, ha kedden valóban lejátsszák a Titans–Bills meccset.

(MTI)



Rovatok