Index Vakbarát Hírportál

Utolsó másodperces drámával indult az NFL 2. fordulója

2021.09.17. 09:15

Csoportrangadóval kezdődött a Nemzeti Futball Liga (NFL) második játékhete, a Washington Football Team a New York Giantset fogadta. Mindkét együttes vereséggel rajtolt a múlt héten, a fővárosiak ráadásul elvesztették a kezdő irányítójukat, Ryan Fitzpatricket, aki erre a mérkőzésre sem épült fel, így Taylor Heinicke kezébe került a karmesteri pálca, akinek ez volt pályafutása harmadik kezdése.

A találkozó végig szorosan alakult, egyik fél sem tudott hét pontnál nagyobb előnyt kiépíteni, és a hajrához is fej-fej mellett érkeztek. Igaz, ehhez az is kellett, hogy a Giants elkapója, Darius Slayton 23–20-as vezetésnél, körülbelül hat perccel a vége előtt úgy ejtett el egy labdát a célterületen belül, hogy a közelében sem volt senki.

A támadásból csak három pontot tudott szerezi a New York, a túloldalon viszont Heinicke passzát zseniális mozdulattal húzta le Ricky Seals-Jones, amivel 27–26-ra megfordította az állást a Football Team.

Az izgalmak akkor fokozódtak, amikor Heinicke bő két perccel a meccs vége előtt eladta a labdát, amiből aztán a Giants hibátlanul teljesítő rúgója, Graham Gano értékesített egy mezőnygólt, ezzel 29–27-re már a vendégek vezettek.

Kettő perce maradt a Washingtonnak, és Heinicke vezetésével el is jutottak olyan pozícióba, ahonnan Dustin Hopkins a győzelemért rúghatott mezőnygólt. 

Ő azonban kihagyta, viszont a vendégek falembere, Dexter Lawrence bemozdult, így Hopkins 5 yarddal közelebbről újrapróbálkozhatott, ami már sikeres volt.

Elképesztő izgalmak között fordított a Football Team, és nagyon értékes sikert aratott.

NFL, 2. forduló:
Washington Football Team–New York Giants 30–29



Rovatok