Index Vakbarát Hírportál

Lewis Hamilton bevásárolta magát egy NFL-es topcsapatba

2022.08.02. 19:29
A Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton tulajdonosi részt vásárolt a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokságban (NFL) szereplő Denver Broncos csapatából.

A Walmart örököse és a Denver Broncost rekordot jelentő 4,65 milliárd dollárért megvásároló Rob Walton kedd reggel jelentette be a hírt, hogy a Formula–1 hétszeres világbajnoka, Lewis Hamilton mostantól tulajdonosi részesedéssel rendelkezik a denveri amerikaifutball-csapatból.

Hatalmas örömmel jelentjük be, hogy tulajdonosi csoportunkban üdvözölhetjük a hétszeres Forma–1-es világbajnokot, Sir Lewis Hamiltont. Ő egy igazi bajnok, versenyző típus, aki tudja, mit jelent győzelemre vezetni egy csapatot

– olvasható Rob Walton közleményében.

Hamilton már a Walton-Penner családtól vásárolta tulajdonrészét, az azonban egyelőre nem világos, hogy pontosan mekkora összeggel szállt be a denveri csapatba a Mercedes pilótája.

A Denver Broncos az NFL egyik legsikeresebb franchise-a a Super Bowl-érában, hiszen három bajnoki címük mellett nyolcszor nyerték meg a konferenciájukat és tizenöt alkalommal csoportjukat.



Rovatok