Index Vakbarát Hírportál

Jó hírek érkeztek az újraélesztett NFL-játékosról

2023.01.07. 09:00
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) játékosáról, Damar Hamlinről jó hírek érkeztek, ugyanis eltávolították a légzést segítő tubust, így a Buffalo Bills védője már magától tud beszélni és lélegezni.

Amint arról az Index is beszámolt, magyar idő szerint kedd hajnalban a Cincinnati Bengals–Buffalo Bills mérkőzésen, 7–3-as Bengals vezetésnél Damar Hamlin, a Buffalo védője egy ütközést követően összeesett a pályán, szívrohamot kapott. A játékost többször is újraélesztették, majd kórházba vitték. 

Hamlin fanatizmusát mutatja, hogy miután felébredt, az első kérdése az volt az orvosoktól: ki nyerte a mérkőzést?

Damar, te nyertél! Megnyerted az élet mérkőzését

– felelte neki az orvos.

A Buffalo Bills egy tweetben idézte Hamlin orvosait, akik szerint a játékos neurológiai funkciói továbbra is normálisak, tudott kommunikálni családjával és az ápolókkal is. A BBC beszámolójából továbbá az is kiderült, hogy a légzést segítő tubust eltávolították a játékos légzőcsövéből, így újra magától képes lélegezni.

Pénteken vált biztossá, hogy az NFL döntésének értelmében nem játszák le a félbeszakadt mérkőzést, a két csapat – mindketten már biztosították helyüket a rájátszásban – egyel kevesebb meccsel zárja az alapszakaszt. Ugyanakkor, ha a a jelenlegi AFC-első Kansas City Chiefs megnyeri az utolsó mérkőzését, csak az első körös pihenőt kapja meg, ha pedig a főcsoport döntőjében a Buffalo Billsszel találkozna, semleges helyszínen rendezik az összecsapást.

A Bengals már biztos csoportelsőként várja a rájátszás küzdelmeit, de  ha a zárófordulóban kikap divízióbeli riválisától, a Baltimore Ravenstől – és közben a Los Angeles Chargers nyer –, akkor a playoff első körében pénzfeldobás döntene arról, hogy a két együttes újabb mérkőzését melyik pályaválasztásával rendezik. Az NFL tulajdonosai végül 25 igen szavazattal elfogadták a változásokat.

Rovatok