Index Vakbarát Hírportál

18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó testkamerás felvételt tettek közzé a volt amerikai futballista holttestének kereséséről

2023.06.29. 18:31
A floridai hatóságok szerdán közölték, hogy a korábbi NFL-irányító, Ryan Mallett vélhetően vízbe fulladt. A hatóságok közzétettek egy testkamerás felvételt is egy rendőrről, aki a tragédia helyszínére sietett.

Mint arról már az Index is beszámolt, helyi idő szerint kedd délután meghalt Ryan Mallett, a New England Patriots, a Houston Texans és a Baltimore Ravens korábbi irányítója.

A vízimentőket egy Destinben lévő strandra riasztották, mivel a bejelentések szerint egy csoportnyi ember nem tudott visszaúszni a partra. Az egyik személy, akiről később kiderült, hogy Mallett, nem lélegzett, amikor kihúzták a vízből. Ezután bevitték az egyik helyi kórházba, de az életét már nem sikerült megmenteni.

A 35 éves Mallett a Panhandle partjainál, a Mexikói-öbölben, úszás közben vesztette életét kedd délután – közölte az Okaloosa megyei seriff hivatala. 

A seriff hivatala által közzétett testkamerás felvételek egy rövid részletén látszik, amint egy rendőr a helyszín felé fut, miközben a parton több tucatnyi járókelő figyeli az eseményeket. A további felvételeken csak az elsősegélynyújtók járműveinek tömkelege, köztük egy mentőautó látható, amint a helyszínre érkezik.

Ryan Mallettet 2011-es NFL-draft harmadik körében, a 74. helyen választotta ki a New England Patriots. Bill Belichick edző akkoriban azt mondta róla, azért választották ki, mert jó játékosnak tartják, hiszen mindenhol nyert, ahol csak járt. A volt irányító halálhíre után Belichick és a korábbi New England-i irányító, Tom Brady is szomorúan nyilatkozott. Belichick azt mondta, hogy „rendkívül szomorú Ryan tragikus halála miatt”. Brady a közösségimédia-bejegyzésében azt írta: „Nagyszerű embert veszítettünk el. Köszönök mindent, amit tettél, Ryan.”

Mallett összesen 21 NFL-mérkőzésen lépett pályára pályafutása alatt, ebből nyolcszor kezdőként. 345 passzkísérletéből 190 volt sikeres, ez 1835 yardra, kilenc touchdown passzra és tíz interceptionre volt elegendő.

Rovatok