Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid stadionjában és Brazíliában is rendeznének NFL-meccset

2023.09.25. 17:33
Az NFL ügyvezető alelnöke, Peter O'Reilly az ESPN amerikai televíziós csatornának azt mondta: a liga már most arra készül, hogy a jövőben Spanyolország és Brazília is otthont ad az amerikai futball nemzetközi mérkőzéseinek.

Szeptember elején tisztségviselőket küldtek a szövetségtől azért, hogy megvizsgálják annak a lehetőségét, hogy akár már a jövő évi szezontól Madridban, Sao Paolóban és és Rio de Janeiróban játsszanak nemzetközi alapszakasz-mérkőzéseket a csapatok, emellett szóba került az ausztrál kontinens is, de annak kivitelezése a sportvezető szerint nehezebb feladat.

Szóval még nem vagyunk ott, de igen, időt töltünk azokon a piacokon, kapcsolatokat építünk, és megnézzük az ottani stadionokat

–mondta O'Reilly.

Az NFL a spanyolországi potenciális helyszínek közül a legendás futballklub, a Real Madrid otthonát, az Estadio Santiago Bernabéut, valamint az Estadio Metropolitanót, az Atletico Madrid stadionját tekinti első számú lehetőségnek.

Az ügyvezető alelnök szerint nagy az érdeklődés az NFL iránt, ugyanis a tavaly Brazíliában megrendezett Super Bowl-nézőpartin telt ház volt és hihetetlen energia uralkodott a stadionban.

„BRAZÍLIA ÉS SPANYOLORSZÁG KÉT ERŐS ÉS FONTOS PIAC. OLYAN HELYEKEN KELL MEGJELENNIE AZ AMERIKAI FUTBALLNAK, AHOL A KLUBOK MOST ÉPÍTIK A SZURKOLÓI BÁZISUKAT.”

A sportág globális növekedésének folytatása a liga és a 32 csapata stratégiai prioritásává vált a rajongók számának növelése érdekében.

Az NFL idén öt mérkőzést játszik Európában – hármat Angliában, kettőt pedig Németországban –, eddig sem Spanyolországban, sem Brazíliában nem rendeztek rendszeresen mérkőzéseket.

Jövő vasárnap a Jacksonville Jaguars az Atlanta Falcons együttesével fog megmérkőzni a londoni Wembley-ben.



Rovatok