Index Vakbarát Hírportál

Még el sem kezdődött, máris megszületett az idei Super Bowl első rekordja

2024.01.30. 11:10
Soha ilyen drágán nem lehetett jegyhez jutni a másodlagos piacon a Super Bowlra, a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntőjére.

Jelenleg 9815 dollár, azaz 3,5 millió forint a belépők átlagára a liga történetének első Las Vegas-i fináléjára, melyben a címvédő Kansas City Chiefs a nyugati part talán legnépszerűbb klubjával, a San Francisco 49ers csapatával találkozik jövő vasárnap. Ez az összeg közel a duplája a tavalyinak, amikor a Főnökök a Philadelphia Eagles együttesét verték az arizonai Glendale-ben.

Az eddigi csúcsot 7046 dollárral a három évvel ezelőtti döntő tartotta, amelyen a Tampa Bay Buccaneers saját stadionjában legyőzte a Chiefst, de ezen a Super Bowlon csak a stadion kapacitásának egyharmadát használták ki a koronavírus-járvány miatt. A pandémia által nem befolyásolt rekordot 6370 dollárral pedig a 2020-as Super Bowl tartotta, amelyen – ahogy idén is – a 49ers és a Chiefs csapott össze.

A szakértők szerint a drágulásnak két fontos tényezője van. Az egyik maga a helyszín, a szórakoztatóipar fővárosának tartott Las Vegas, a másik, hogy két olyan csapat jutott az idei Super Bowlba, amely az elmúlt öt évben már szerepelt a döntőben, így érdekes párosítás alakult ki, és izgalmas összecsapás várható.



Rovatok