Index Vakbarát Hírportál

Tokióban olimpiai bajnok volt, leszerződtette az NFL-csapat

2024.06.01. 17:54
Az olimpiai aranyérmes Gable Steveson, az észak-amerikai egyetemi sport (NCAA) történetének egyik legkiemelkedőbb birkózója a tengerentúli profi amerikaifutballban (NFL) próbál szerencsét.

A hírt Gable Steveson ügynöke, Carter Chow közölte az ESPN-nek. A 24 éves Steveson a szokásos újonc hároméves szerződést írja alá, és most elindul, hogy csatlakozzon Bob Hayeshez, mint az egyetlen sportoló, aki valaha Super Bowl-gyűrűt és olimpiai aranyérmet nyert. A Bills szintén pénteken jelentette be az aláírását.

Steveson azt mondta: tudja, hogy a tanulási folyamat meredek lesz, de izgatottan várja a lehetőséget.

SZERENCSÉS VOLTAM, HOGY A SPORTÁGAMBAN A LEGMAGASABB SZINTEN VERSENYEZHETTEM, DE MÁR ALIG VÁROM A KIHÍVÁST, HOGY LÁSSAM, A BIRKÓZÁSI KÉPESSÉGEIMET HOGYAN LEHET ÁTÜLTETNI Az amerikaiFUTBALLBA. HÁLÁS VAGYOK SEAN MCDERMOTT EDZŐNEK, BRANDON BEANE klubvezetőnek ÉS A BUFFALO BILLSNEK, AMIÉRT MEGADJÁK NEKEM EZT A LEHETŐSÉGET.

A 180 centi magas, közel 125 kilós Stevesonra minden bizonnyal a védősorban számítanak majd, bár sportolói pályafutása során korábban ilyen kihívással még nem találkozott. Steveson 21 évesen, két hónaposan és hat naposan az amerikaiak legfiatalabb szabadfogású nehézsúlyú olimpiai bajnoka lett a 2021-es, tokiói játékokon, és a napokban húzott először futballcipőt a Bills egyik edzésén.

McDermott – aki középiskolásként országos birkózóbajnok volt – úgy véli, hogy Stevesonban megvan a potenciál arra, hogy a védősorban komoly feladatokat bízzanak rá. A Bills szakembereit ugyanakkor lenyűgözték Stevenson remek fizikai adottságai, és a benne rejlő lehetőség, de azzal is tisztában vannak, hogy a sportágban kezdő, ezért sok gyakorlás vár még rá.

Sajtóhírek szerint nem a Bills volt azonban az egyetlen NFL-csapat, amely érdeklődött Steveson iránt, de a Buffalónak kiváló tapasztalata van abban, hogy a hozzá hasonló alkatú védőjátékosokból a legtöbbet hozza ki.

Steveson a tokiói olimpia után visszatért a Minnesotai Egyetemre, és 2022-ben a Big Ten Év sportolója díjat érdemelte ki. Steveson egyetemi karrierje során két nemzeti bajnokságot és három Big Ten-bajnokságot nyert. A világ legnagyobb pankráció-szervezete (WWE) 2021-ben szerződtette, a múlt hónap elején azonban – egyetlen, alacsony nézettségű mérkőzés után – elengedte őt.



Rovatok