Index Vakbarát Hírportál

Magyar rúgja a tojáslabdát a Wembleyben

2012. október 27., 14:53 Módosítva: 2015.05.14 00:51
7

A Magyarországon is népszerű New England Patriots játssza Londonban az NFL idei egyetlen európai mérkőzését vasárnap, az ellenfél a St. Louis Rams lesz. Meskó Zoltán sem hiányzik majd a tavaly Super Bowl-résztvevő csapatból.

teljes bejegyzés

Hurrikán viheti el az NFL-meccseket

2012. október 27., 12:48 Módosítva: 2015.04.29 17:01

hurricanesandy.jpg

A liga az időjárás előrejelzéseket bújja a vasárnapi játéknap előtt, a keleti part felé közeledő Sandy-hurrikán ugyanis több meccs megrendezését is veszélyezteti. Az NFL szóvívője, Greg Aiello elmondta, figyelemmel követik az eseményeket, de reményeik szerint nem okoz majd gondot a közelgő hurrikán.

A két meccs, amely leginkább érintett az időjárási viszontagságok miatt, a New York Jets–Miami Dolphins és a Philadelphia Eagles–Atlanta Falcons. 

Vince Wilforkot az angol történelem hozza lázba

2012. október 26., 15:34 Módosítva: 2015.04.29 17:01

wilfork2.jpg

Vasárnap délután néhány óra erejéig Európába költözik az NFL, a londoni Wembley-stadionban 17 órától rendezik meg a New England Patriots–St. Louis Rams-meccset. A péntek délutáni sajtótájékoztatón a Patriots játékosai a helyszín különlegességéről beszéltek. 

„Olyan ez, mint egy üzleti út. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, ugyanakkor egy másik országban fogunk játszani. Ennek a helynek gazdag a történelme. Úgyhogy nincs azzal semmi gond, ha az ember szabadidejében túrázik egy kicsit, körülnéz. Itt nem lehet bezárkózni, én nem vagyok olyan. Sétálgatok, megnézem a várost, de a vasárnapi meccsre így is készen fogok állni" - mondta a Patriots defensive tackle-je, Vince Wilfork. 

A magyar származású punter, Meskó Zoltán igyekszik odafigyelni, hogy ne vigye túlzásba a szórakozást. „Nem árt tudni, mikor elég a szórakozásból, városnézésből, és arra koncentrálni, hogy fitt, kipihent legyél" - mondta Meskó, majd hozzátette, az utazás is fárasztja őket. „Azt hiszem jó dolog, hogy ilyen szokatlan környezetbe kerülünk. Az utazás mellett az is nehéz, hogy az időzóna-váltás okozta fáradalmakat is legyűrjük. Ha együtt szenvedünk, az építi a csapatszellemet". 

A linebacker Jerod Mayo a meccsek hangulata miatt szereti a londoni meccseket, 2009-ben már egyszer pályára lépett a Wembleyben. „Mindig nagy dolog itt játszani. Olyan, mintha hazai pályán lennénk. Ez az öreg Anglia, ahol szorítanak a New England-iakért. 

Pattintott passz a TD-hoz vezető út

2012. október 24., 16:43 Módosítva: 2015.05.14 00:55
165

A futó a tojáslabdát földhöz pattintva passzolt a szélen rejtőzködő irányítóhoz, aki hatalmas asszisztot adott a csapattársnak a TD-hoz.

teljes bejegyzés

Még mindig eltörölhetik a Pro Bowlt

2012. október 23., 10:35 Módosítva: 2015.04.29 17:01

probowl.jpg

Májusban több hetes huzavona után végül úgy döntöttek az NFL-vezetők, hogy a 2012-es szezon végén is megrendezik a Pro Bowlt, amely legutóbb rengeteg kritikát kapott a játék minősége miatt. Roger Goodell szerint ugyanakkor továbbra sem biztos a sorozat jövője. 

„Nagyon nehéz a versenyszellemet elvárni egy hosszú és kemény szezon után, és azt várni, hogy a srácok ugyanolyan szinten játszanak. Tavaly igyekeztem leszögezni, ha ilyen marad a játék színvonala ezeken a meccseken, akkor eltöröljük a jövőben ezt a sorozatot. A játékosok azt kérték, hadd próbálják meg még egyszer, élesebb mérkőzést szeretnének játszani. Természetesen támogatom őket, de ha nem tudjuk hozni az elvárt színvonalat, akkor én támogatni fogom, hogy ne legyen többé Pro Bowl" - mondta az NFL-főtitkár egy hétfői rendezvényen. 

A január végi Pro Bowl-meccs túlzás nélkül egy sörmeccs színvonalát hozta, a helyszínen a nézők is kifejezték elégedetlenségüket. A következő gálamérkőzést a Super Bowl előtt, 2013. január 27-én rendezik majd Hawaii-on, a sorozat sorsát illetően döntő lehet a találkozó.

Telt ház és kiütés a magyar Super Bowlon

2012. október 22., 19:19 Módosítva: 2015.05.14 01:00
300

A Budapest Wolves kiütötte az első magyar kiemelt bajnokság, a HFL döntőjében az alapszakaszt veretlenül záró Budapest Hurricanest. Hét éve kétszáznegyven sportoló részvételével rendezték meg az első hazai bajnokságot, idén már közel kétezerötszáz sportoló, három divízió és huszonnégy csapat volt a mérleg. A kiemelt döntő iránt olyan érdeklődés mutatkozott, amire még a szervezők sem készültek fel.

teljes bejegyzés

1956 az amerikaifocit is megváltoztatta

2012. október 22., 19:16 Módosítva: 2015.05.14 01:55
1

Újra van jó nevű magyar rúgó az NFL-ben, még ha a New England Patriotsot erősítő Meskó Zoltán nem is a mezőnygólokban jeleskedik. A magyar származású játékos október 28-án Londonba érkezik csapatával, hogy Európában népszerűsítse a sportágat, melyet a hatvanas években egy magyar testvérpár reformált meg rúgásaival. Kik ők és mit tettek az amerikai fociért?

teljes bejegyzés

Hétfőn rendezik a HFL-döntőt - mi történt eddig?

2012. október 21., 14:45 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Mivel tavaly az amúgy remek kezdeményezés hamvába holt, az egyszeri szurkoló felkerekedett, és elindult Nyíregyházára, Győrbe vagy Budapestre (utóbbi helyre kétszer is), hogy a Fall Bowl fantázianéven elindított őszi átmozgató kupa, mint részmegoldás szerepeljen a futballrajongók naptárában az NFL mellett. Később derült csak ki, hogy nem is helyesen hívtuk részmegoldásnak, ugyanis óriási meccseket, nemzetközi szinten sem gyakran látható izgalmakat kaptunk. Akkor azonban még nem volt ott az a csapat, mely idén már a hazai porondra is ténylegesen betört (Hurricanes), s nem rendezték át az erőviszonyokat.  Hogyan jutottunk el a hétfőn esedékes döntőig?

Még a bajnokság indulása előtt érte a futballrajongókat egy szomorú hír: a tavaly Fall Bowl-döntős, idén a Bratislava Monarchs-t káprázatos mérkőzésen legyőzve első nemzetközi kupáját megszerző Nyíregyháza Tigers nem vállalta az indulást a HFL-ben. Az okokat talán csak a Tigers vezetősége tudja pontosan, mindenesetre sokan biztosra vették, hogy a Tigers visszalépésével az egyetlen érdekfeszítő párharc a Wolves-Hurricanes, a régóta várt derbi lesz. És mennyire nem lett igazuk.
Évek óta tudvalevő, hogy a Budapest Rebelst illik komolyan venni, mert nem mindennapi játékerőt képviselnek. Arra azonban nyilván tényleg kevesen számítottak, hogy a zöldek rögtön az első meccsen harminc ponttal verik a bármikor bajnokesélyesnek számító Győr Sharksot. A 45-14-es győzelem óva intett mindenkit attól, hogy a Rebelst félvállról vegyék, a Sharks pedig a mutatott játék alapján is legfeljebb a tisztes helytállásban reménykedhetett.

Villantott a Rebels, de a Győrnek sem kell szégyenkeznie

A Győr persze még mindig javíthatott, rögtön a következő fordulóban otthon fogadták a Hurricanes-t. A meccs elején még vezettek is a fiatal budapesti gárda ellenében, akik mintha picit akadozva játszottak volna, egészen a második negyed elejéig. Onnan nem volt ugyanis megállás, előbb Tokaji Péter, majd Danku Dávid is pontokat írt a táblára. A Győrnek egész egyszerűen nem volt ellenszere a sokrétű offense-, valamint a kegyetlen defense ellen, a mérkőzést 41-7 arányban nyerte a Hurricanes. Kovács Zsolt vezetőedző akkor azt mondta, a nyári szünet még érződött a csapaton, de csak a már említett első negyed végéig. A Hurricanes jelezte tehát, hogy illik őket komolyan venni ebben a bajnokságban.

A következő fordulóban bemutatkozott az előzetes jóslások alapján a bajnoki címre legesélyesebb Budapest Wolves, a Láng-Vasas pályán fogadták a Rebelst. Semmi kétséget sem hagytak afelől, kinek kell dominálnia, a várakozásoknak megfelelően 38-0 arányban el is verték a zöldeket, sokan ezt az erődemonstrációt amolyan üzenetként értelmezték, mely leginkább a másik budapesti csapatot informálhatta: ez a bajnokság innentől kétesélyes.

Következett ismét a Wolves a negyedik fordulóban, ezúttal a Győr ellenében. Bár küzdött a Győr becsülettel, a Wolves ezt a mérkőzést már a Hurricanes elleni ráhangolódásnak szentelte, Lee Hlavka vezetőedző meg is jegyezte, hogy ez némelyik játékosán egyenesen látszott. Baj nem lett belőle (30-13), bár érdekesség, hogy a Győr szerezte a legtöbb pontot a Wolves-defense ellen a HFL során. A Győr tehát szépen búcsúzott, jövőre egész biztosan megerősített kerettel vágnak neki a bajnokságnak, rendezzék azt bárhogyan.

Következett a Hurricanes - Wolves derbi. Az a meccs, amelyre a két csapat szakadása óta mindenki várt, és nem csak a két csapat körül a játékosok vagy a szurkolók, erre a mérkőzésre megmozdult a teljes magyar futballvilág. Több, mint kétezren látogattak ki az Építők-pályára - magyar vonatkozású mérkőzésen legutóbb akkor voltak ennyien, amikor a Wolves legyőzte az osztrák bajnokságban akkor már hat éve egyeduralkodó Vienna Vikingst öt évvel ezelőtt.


A csapatok a nagy téthez miatt kissé idegesen kezdtek, gyakorlatilag az első négy playből három turnoverrel végződött. Sok öreg futballróka később az egész meccs folyamán azon tűnődött, mikor láttak ekkora meccset, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. Az ide-oda végül a Hurricanes-nek kedvezett (33-27), ezzel pedig a Wolves elveszítette azt az "apró" báját, hogy hivatalos mérkőzésen eleddig sosem kaptak ki magyar csapattól 2004-es megalakulásuk óta. Most, ha eddig nem tették volna, mindenki komolyan elkezdett azon gondolkodni: vajon új hazai királya lesz-e a futballnak? Mert amit a Hurricanes művel, az már valóban nem evilági.

Péter Csabáék igyekeztek - de a rutin sem volt elég a Hurricanes ellen

A Wolves az előző meccstől függetlenül már döntős volt, és a Budapest Rebels nagyon szeretett volna csatlakozni hozzájuk. Ismét a Hurricanes dicséretére szóljon, hogy eszük ágában nem volt félvállról venni az utolsó alapszakasz-meccsüket, egy meglehetősen sportszerűtlen, néhol igen csúnya jeleneteket tartalmazó (kell-e mondani, hogy súlyos játékvezetési hibákat sem nélkülöző?) mérkőzésen 30-14 arányban győztek, és itt ért véget a 2012-es HFL alapszakasz.

Nem tudjuk, ki nyeri a hétfői döntőt. Azt sem, hogy újítanak-e a csapatok valamit, vagy kellett-e különleges, a szokásostól eltérő a legnagyobb ellenfélre készülve. Az viszont biztos, hogy aki kilátogat hétfőn 14.00-kor a BKV Előre sporttelepére, az olyat láthat, amit nagyon ritkán. Egyszeri élmény. Látni kell.

Tebow, a mindenes

2012. október 21., 10:25 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebowjets.jpg

A New England Patriots lesz a New York Jets vasárnap esti ellenfele, ahol Tim Tebow újabb szerepkörben is bemutatkozhat. A Jets-edző Rex Ryan a sérüléshullám miatt ugyanis nem zárta ki annak lehetőségét Amerika Timje  futóként is szerepet kaphat majd a találkozón. „Az a jó benne, hogy irányítóként az összes pozíciót ismeri. Bevethetjük running backként? Vagy tight endként? Azt hiszem, a válasz igen" - vélte Ryan, akinek játékosa egyéb területeken is igyekezett segíteni csapatát a Pats elleni meccsre.

Az edzéseken eljátszotta a New England-irányító Tom Brady szerepét, hogy segítse a védelem felkészülését, és tanácsokkal szolgált a Patriots támadásokért felelős edzőjének, Josh McDanielsnek játékhívási szokásairól. McDaniels két évig volt a Broncos edzője, ő draftolta Tebow-t, ezért is reménykednek a Jetsél abban, hogy a játékos belelát korábbi trénerének fejébe. 

Mindkét csapat 3-3-as mérleggel áll az AFC Eastben. A csoportrangadó 22.25-kor kezdődik, a meccset élőben közvetíti a Sport 2. 

Gyűjt-e újabb skalpot a Seahawks?

2012. október 18., 19:13 Módosítva: 2015.04.29 17:01

smith.jpg

Alex Smith messze nem azt hozza, amit várnak tőle az idén (vagyis a tavaly formájának minimum a felét), ezért a Seahawks védelme felmérheti, mire is képes valójában az elkapók terén szépen ellátott bajnokaspiráns San Francisco-i klub. Ugyanakkor a Niners bizonyára igen paprikás hangulatban van a vasárnapi, enyhén szólva is megalázó verés után (23-6 vs Giants), így Wilsonnak lesz pár mozgalmas pillanata. És még kinek?

Seattle Seahawks (4-2) @ San Francisco 49ers (4-2), péntek 2:20

Nem állítanánk minden meggyőződésünkkel, hogy Wilson jobb irányító volna Bradynél, de hogy vasárnap jobban játszott háromszoros bajnok kollégájánál, az egészen biztos. Ezt természetesen a gyengélkedő Pats-védelem számlájára is írhatjuk, olyan hibákat egész biztosan nem látunk majd például Patrick Willistől. Wilson idei statisztikái Alex Smith-énél mindenesetre gyengébbek, kevesebb yardot passzolt, és interceptionből is többet szórt.

A védelmeknél nagy kérdés, melyikük bírja jobban. Sok szurkoló szerint a 49ers-védelem a Seahawks-on akarja leverni azt a megaláztatást, amit Eli Manningék műveltek velük vasárnap, és valljuk be, Williséket ilyenkor illik komolyan venni. A másik oldal védelme sem olyan rossz, mint számoltak sokan például a szezon előtt, Chancellor vagy Clemont a maga hét sackjével figyelemreméltóan játszanak. Ez ismét nem túl jó hír Smith számára, így valószínűsíthető, hogy a támadószekció inkább Frank Gore futásaira fog támaszkodni.

A legfontosabb tényező azonban, hogy divízió-rangadóról beszélünk. Lélektaniság ide vagy oda, a 49ers számára talán most mindennél fontosabb, hogy legalább a divízión belül elöl szerepeljenek a végelszámolásnál, hogy véletlenül se essen meg a szégyen, hogy elúszik a rájátszás.

A Seahawks nagy skalpokat gyűjtött már az idén (Packers, Panthers, Patriots), Pete Carroll vezetőedző maximalizmusát ismerve nem lepődnénk meg, ha a tendencia folytatódna ma este. Hogy ezt viszont hagyja-e a nem is kevéssé ingadozó teljesítményű 49ers, az legalábbis kérdéses.

Mi lesz most a Ravensszel?

2012. október 17., 21:22 Módosítva: 2015.04.29 17:01

Ladarius Webb és Ray Lewis, a baltimore-i védelem két oszlopa számára is véget ért a szezon, ezt John Harbaugh vezetőedző jelentette be hétfőn. A Ravenst az egész idei szezon alatt sérülések tizedelik, majdhogynem érthetetlen, hogyan hoztak össze ebből egy 5-1-es mutatót. Most azonban, különösen Lewis elvesztésével a szurkolók egy része arról pusmog, ezzel vége is a diadalmenetnek.

Azt, hogy Ray Lewis mekkora ikonja nem csak a baltimore-i klubnak, hanem az egész ligának, nagyon senkinek sem kell magyarázni, aki legalább egy éve követi a liga eseményeit. Hardcore NFL-rajongók (még a Ravenst nem túlzottan kedvelők is) azt is pontosan tudják, hogy a Ravens-offense nem mindig tudja a nagy feladatokat megoldani, ha a védelem brillírozására kevéssé számíthatnak.

Lewis már a 2001-ben bajnokságot nyerő csapatnak is tagja volt, amely szezonban a Super Bowl MVP, valamint a Defensive Player of the Year címeket is magáénak tudhatta. Az évek során mind feljebb és feljebb jutott, bár azóta bajnokságot nem sikerült nyernie, és a bajnoki cím után jó néhány elég negatívnak mondható éve is volt a Ravensnek. Lewis kitartott a csapat mellett jóban-rosszban, akik ezt egy öt éve aláírt, 50 millió dollár értékű szerződéssel honorálták, amiből még két év hátravan.

Az NFL egyik ikonját idén már nem láthatjuk

A szurkolók óriási bajt szimatolnak a csapatnál. Hiába Joe Flacco, Ray Rice vagy Tarvaris Jackson néha már földöntúli teljesítménye, az mindenki számára világos, hogy az offense semmit nem ér a defense nélkül, ráadásul most, a védelem kulcsembereinek kidőlésével óriási teher is nehezedik majd Flaccoékra. Ikonnak és lelki vezetőnek ugyan Ed Reed is megfelel, de Lewis nagyságához azért nehezen mérhető a felsorolt szempontok tekintetében.

Ami biztos. a Ravens most pihenni tér, talán nem is jöhetne nekik jobbkor. Csoportjuk, az AFC North igen érdekes az idén (elég talán annyit mondanunk, hogy a Pittsburgh Steelers 2-3-as mutatóval a harmadik helyen áll jelenleg), a bye week után a Houston következik a baltimore-iaknak Ez a mérkőzés az AFC első helyéről is dönthet, de a sérülések egészen más kontextusba helyezik a két hét múlva megrendezendő derbit. Matt Schaub például egész biztosan nyugodtabban lép majd pályára, profizmus ide vagy oda. Mert valljuk be, ha Ray Lewis nem vicsorog rád szemből, valahogy jobban tudsz koncentrálni.
Tojásfoci blog

Ipponnal szerelt az amerikai focis

2012. október 15., 10:58 Módosítva: 2015.05.14 01:30
105

Az alabamai védő felemelte és földhöz vágta ellenfelét. Csoda, hogy nem lett sérülés a szerelésből. Akár el is tilthatják.

teljes bejegyzés

Bosszú helyett leégett a San Francisco

2012. október 15., 10:11 Módosítva: 2015.05.14 01:30
5

Nagyon megverték a 49erst otthon, már csak egy veretlen csapat van az NFL-ben. Hatodik forduló.

teljes bejegyzés

NFL: a San Francisco jön jövőre Londonba

2012. október 12., 08:26 Módosítva: 2015.05.14 01:45

Jövőre az ötszörös bajnok San Francisco 49ers lesz a Jacksonville Jaguars ellenfele az NFL londoni meccsén. 

teljes bejegyzés

A 49ers jön Londonba jövőre

2012. október 11., 18:30 Módosítva: 2015.04.29 17:01

jags49ers.jpg

Eldőlt, hogy a San Francisco 49ersszel játszik a a Jacksonville Jaguars 2013-ban a Wembley-ben, a Patriots után tehát újabb nagy csapat látogat Európába. A meccs október 27-én délután öt órakor fog kezdődni. 

„A Jaguars négy évig játszik majd évente egy meccset Londonban. A jövő évi egy olyan párosítás, aminek minden NFL-rajongó örülni fog, és remélhetőleg a sportág nemzetközi népszerűsítésében is segíteni fog" - mondta Roger Goodell, az NFL főtitkára a bejelentés után. 

Az ötszörös Super Bowl-győztes 49ers tavaly a konferenciadöntőig jutott, ott a későbbi győztes New York Giantstől kaptak ki 20-17-re. 

A San Francisco-i klub másodjára látogat el Európába. 2010-ben a Wembley-ben már játszottak egy meccset a Denver Broncos ellen, akkor 24-16-ra nyertek. Két hét múlva, október 28-án a St. Louis Rams a New England Patriots ellen lép majd pályára a londoni stadionban. 

Írország is NFL-meccsre vágyik

2012. október 10., 16:10 Módosítva: 2015.04.29 17:01

crokepark.jpg

Írország kormánya egyből tárgyalásokat kezdett az NFL-vezetőséggel, amint meghallottak, hogy 2013-től akár két európai meccs is bekerülhet a versenynaptárba - írja a londoni Sunday Times. 

„Akkor kezdtünk el tárgyalni az NFL-lel, amikor hallottunk a tervekről. London lenne az egyik helyszín, mi pedig készen állunk arra, hogy a Croke Parkban megrendezzük a másik mérkőzést. Tárgyaltunk velük, megmutattuk a terveinket, most náluk van a labda" - mondta a lapnak a stadion igazgatója, Phil McKenna. 

Dublinban az idén már rendeztek egy NCAA-találkozót, akkor a Notre Dame játszott a Navyvel, a rendezéssel nem volt gond. 

60 év zaklatásért az amerikaifutballedzőnek

2012. október 9., 18:30 Módosítva: 2015.05.14 01:50

Hatvan évig terjedő szabadságvesztésre ítélték a Pennsylvaniai Állami Egyetem amerikaifutball-csapatának volt edzőjét, Jerry Sanduskyt, aki másfél évtizeden át összesen 10 fiút bántalmazott szexuálisan.

teljes bejegyzés

52 éves rekord dőlt meg az NFL-ben

2012. október 8., 11:59 Módosítva: 2015.05.14 02:00
4

A New Orleans Saints először nyert a szezonban, irányítója egy több mint fél évszázados rekordot döntött meg. Veretlen maradt a Falcons, megsérült a Redskins újonca az NFL 5. hetén.

teljes bejegyzés

Egy kézzel kapta el a 44 yardos passzt

2012. október 5., 12:44 Módosítva: 2015.05.14 02:02
51

Kikapott az eddig veretlen Arizona Cardinals az NFL-ben. A St. Louis Rams otthonában touchdownt sem szereztek.

teljes bejegyzés

Reszeltek Holmes szezonjának

2012. október 3., 15:07 Módosítva: 2015.04.29 17:01

holmesserult.jpg

A New York Jetset tovább veri a jóisten. Nem elég, hogy múlt vasárnap irgalmatlanul megalázta őket a San Francisco 49ers, akik ellen egy árva pontot sem tudott szerezni Rex Ryan gárdája, most úgy tűnik, hogy a meccs negyedik negyedében csúnyán megsérült legendás elkapó, Santonio Holmes szezonjának lőttek.

Holmesnek a bal lábfeje sérült meg, és momentán épp orvostól orvosig sántikál szerencsétlen, hátha valaki megmondja neki, mikor léphet újra pályára, de egy, a Jets környékén sertepertélő Jól Értesült Forrás az nfl.com-nak már megsúgta: szinte biztos, hogy az elkapó idén már nem játszhat.

Levelet írt a rekorder fia Breesnek

2012. október 3., 10:29 Módosítva: 2015.04.29 17:01

unitas2.jpg

A Green Bay Packers elleni hétvégi meccsen a New Orleans Saints egy ponttal kikapott, de legalább Drew Brees beállította Johnny Unitas több évtizedes rekordját, sorozatban 47. mérkőzésén adott touchdown-passzt. Ha minden jól megy, akkor az irányító vasárnap este a Chargers ellen már új csúcsot állíthat fel. Ebből az alkalomból írt levelet Breesnek a rekorder fia, Joe Unitas. 

„Szeretnék neked gratulálni, hogy beállítottad apám rekordját. Már a múlt szezon óta követtem, hogy mikor dőlhet meg ez a csúcs. Nagy rajongód vagyok, és szeretnék sok sikert kívánni a Chargers elleni meccsre. Apám mindig is azt mondta, a rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Tudom, ha még velünk lenne, ő is sok szerencsét kívánna most neked" - írja az ifjabbik Unitas, aki szerint Brees egy igazi példakép a fiatalok számára, mert családos ember és sokat foglalkozik a közösséggel, ahol él. 

„A családom és én nézni fogjuk a meccset és szurkolni fogunk neked. Sok szerencsét" - zárja levelét Joe Unitas, amely olyan érzelgős részeket is tartalmaz, amelyeket le sem merünk írni, aki szereti az ilyet, itt elolvashatja

Johnny Unitas 1956 és 1960 között a Baltimore Colts irányítójaként állította fel a 47 touchdown-passzos rekordot. A korábbi Super Bowl-győztes 2002-ben hunyt el. 

Tebow nem akar beszélni róla

2012. október 2., 12:38 Módosítva: 2015.04.29 17:01

tebowsanchez.jpg

Siralmas produkciót nyújtott vasárnap este a New York Jets támadószekciója a San Francisco 49ers ellen, a csapat 34-0-ra kapott ki otthon. A játék annyira nem ment a Sanchezéknek, hogy a második félidőben több néző már Tebow nevét skandálta, a Denver korábbi irányítóját azonban nem küldte pályára Rex Ryan vezetdőedző. Ryan a meccs után azt mondta, nincs irányítókérdés, a jövőben is Sanchezzel számol a kezdőben. 

A New York Daily News persze a meccs másnapján rögtön Tebow-nak szegezte a kérdést, hogy miként éli meg a helyzetet, de a jól nevelt quarterback diplomatikus választ adott. „Nekem az a legfontosabb, hogy a legjobb formámat nyújtsam és minden erőmet beleadjam, bármilyen poszton is számolnak velem. Akár még a pálya széléről is. Jó csapattárs is lehetek, aki biztatja a többieket, és mindent megpróbál kihozni a számára biztosított lehetőségekből" - finomkodott a lapnak Tebow. 

Newton az öltözőben duzzogott

2012. október 2., 09:09 Módosítva: 2015.04.29 17:01

camnewton.jpg

Cam Newton, a Carolina Panthers irányítója a hírek szerint annyira felhúzta magát a vasárnapi vereségükön, hogy a meccs után az öltözőben maradt, és ott duzzogott, míg a csapat többi játékosa már a buszokon várt rá. Amikor végre méltóztatott előjönni, a még mindig rá várakozó újságírókat is ignorálta, és a szemtanúk szerint olyan hisztisen szállt fel a buszra, mint az a bizonyos, közmondásbeli fürdőskurva.

Newton elkeseredése egyébként teljesen érthető, hiszen a nagy ígéretnek számító Panthers eléggé ráragadt a szopórollerre ebben a szezonban. 1-3-as mérlegükkel csak azért nem csücsülnek a divíziójuk legalján, mert az edzőjüktől megfosztott New Orleans Saints még náluk is rosszabbul áll. A vasárnapi meccsen, az Atlanta Falcons ellen Newton egyébként nem játszott különösebben rosszul, leszámítva a mérkőzés végén elejtett labdáját, ami a Panthers first downjába került, így a legendásan hidegvérű Falcons-irányítónak, Matt Ryannek még pont elég ideje maradt arra, hogy az utolsó fél percben szétdobálja a Panthers védelmét, mezőnygól-távolságba juttatva a Falconst.

Leukémiás a Colts edzője

2012. október 1., 16:24 Módosítva: 2015.04.29 17:01

pagano.jpg

Leukémiát állapítottak meg az Indianapolis Colts edzőjénél, Chuck Paganónál, aki holnap ünnepli 52. születésnapját - írja az Indianapolis Star. Az ESPN úgy tudja, Paganónál hamar észrevették a betegséget, és jó esélye van a teljes gyógyulásra. 

A Colts-tréner az elmúlt hetekben többször fáradtságra panaszkodott, a múlt héten csapatának nem volt meccse, ezért úgy döntött, hogy kivizsgáltatja magát. Ezután derült ki, hogy leukémiás. Pagano szerda óta egy Indianapolis közelében található kórházban fekszik, ahol legalább hat hetet kell majd eltöltenie a kezelés miatt. Az ESPN szerint az edző azt mondta, minél hamarabb szeretne visszatérni. Helyettese az eddigi offensive coordinator, Bruce Arian lesz.  

Paganónak vezetőedzőként ez az első szezonja, korábban a Baltimore Ravensnél, az Oakland Raidersnél és a Cleveland Brownsnál dolgozott segédedzőként, de tizenhat évet lehúzott az egyetemi bajnokságban is. A Colts tulajdonosa, Jim Irsay twitterén kérte az NFL-szurkolók együttérzését. 

A Jetsnél elfelejtették, mi az amerikai foci

2012. október 1., 11:34 Módosítva: 2015.05.14 02:10
40

A New York Jets nem tudott pontot szerezni a 49ers ellen. A Saints összeszedte magát, de ismét kikapott, a Vikings 105 yardos visszahordás után szerzett touchdownt. NFL, 4. hét.

teljes bejegyzés

NFL-stadion épül Los Angelesben

2012. szeptember 30., 08:27 Módosítva: 2015.05.14 02:11
2

A tervek szerint a minden igényt kielégítő létesítmény építési költsége 1,5 milliárd dollárt tesz ki. A munka várhatóan márciusban kezdődik. 

teljes bejegyzés

Jézusról és gyomorba vágásról beszélnek a tartalékbírók

2012. szeptember 29., 10:38 Módosítva: 2015.04.29 17:01

jesus_football.jpgVégre a tartalékbírók is elmondhatják, hogyan élték meg az elmúlt három hetet, úgyhogy itt az ideje az együttérzésnek. Elsők között a Titans–Chargers-meccsen bíráskodó Jeff Sadorus öntötte ki a lelkét a New York Timesnak. 

„A lányom megmutatta a rólunk készül Call Me Maybe-videót, amin jót röhögtem, de őszintén szólva időnként azt éreztük, hogy az ország legszórakoztatóbb időtöltése a tartalékbírók anyázása lett a foci helyett. Mindenki tökéletes munkát várt tőlünk, de ugyan már, az utolsó ember, aki tökéletes volt, azt keresztre feszítették. Ő még bíró se volt" - mondta Sadorus, akinek szavai bizonyára megérintik majd Tim Tebow-t. 

Sadorus ettől függetlenül elégedett, hiszen NFL-meccset vezethetett, és egész életében erre a lehetőségre várt. Elmondta, a bírói felszerelésüket nem tarthatták meg a lockout után, vissza kellett adni a csíkos mezeket az NFL-nek. 

Egy másik tartalék, Jerry Frump szerint ők voltak a biztosíték, amíg a szakszervezet és a liga vezetői egymással birkóztak. Ő is szeretett volna tovább dolgozni az NFL-ben. „Amikor véget ért a lockout, olyan volt, mintha gyomorszájon vágtak volna. Persze tudtuk, hogy eljön majd ez a nap, hiszen közel volt a megegyezés, de annyira szerettünk volna még egy meccset vezetni, ha már ott vagyunk".

Jön a veretlenek csatája

2012. szeptember 29., 09:09 Módosítva: 2015.04.29 17:01

hurriwolves.jpg

Budapest Wolves - Budapest Hurricanes, szombat 15:00 óra, Építők-pálya

Ezt is megértük. Tudtuk, hogy előbb-utóbb összecsapnak, hogy néhányan talán revansot is akarnak venni. Persze utóbbi nem biztos. Lehet, csak meg akarják mutatni, hogy volt értelme valami újabbat, frissebbet létrehozni. A Hurricanes játékosai, mint azt sokan tudjuk, főleg a Budapest Wolves egykori juniorcsapatából szakadtak ki. 

Abból a juniorcsapatból, ami Magyarországnak az első nemzetközi kupát hozta a football-színtéren. Sokan akkor már a nagycsapatban is szerephez jutottak (Szűcs Máté, Kovács Gábor, vagy a CEFL-ben 2008-ban még Offense MVP-nek is megválasztott Bencsics Márk - napestig lehetne sorolni), nem keveset hozzátéve a Wolves sikereihez. 

Amikor elszakadtak a Wolvestól, és létrehozták a Hurricanest, tudni lehetett (még azelőtt, hogy az új mezben pályára léptek), hogy tényezők lesznek a hazai és a nemzetközi bajnokságokban egyaránt. Nem ritkán fordult elő, hogy egy-egy elvakult Wolves-szurkoló is kiment a mérkőzéseikre szurkolni. Ezek a fiúk olyan futballt játszanak, amit itthon - az európai fociban elcsépelt kifejezéssel élve - nyugodtan nevezhetünk galaktikusnak.

A másik oldalon várják őket a nagy öregek. Péter Csaba, aki egyszer elmondta, hogy ha lesz olyan, aki kiszorítja őt a kezdő LB-pozícióból, visszavonul, hogy a fiatalok érvényesülhessenek. Az irányítók, akiktől Márkék annyit tanultak, amennyivel nyugodtan végigverhették a magyar div. 2-es mezőnyt, és bezsebeltek egy osztrák Iron Bowl-t is. Idén már majdnem a másodikat.

Várja őket az a Lee Hlavka, aki a legjobban ellene volt a szakadásnak. Eléggé tapasztalt ahhoz, hogy felmérte: ilyen emberanyag nem mindennap akad egy csapatnál, és nagy kár volna, ha a fiúk nem piros-feketében folytatnák a karrierjüket.

Várja a pályára lépést Csizmazia László, aki biztosan tudja: ha a Hurricanes védelmét át tudja törni, nincs az az erő utána, ami megállíthatná. És várják a szurkolók is. Tudják-tudjuk: itt olyasmi történik majd, amire talán évekig emlékezni fogunk. 

Ilyen meccs nincs minden héten kis hazánkban.

Tojásfoci blog

 

Ők kerülhetnek be a Hall of Fame-be

2012. szeptember 28., 23:08 Módosítva: 2015.04.29 17:01

halloffame.jpg

Minden Super Bowl előtt közvetlenül kihirdetik az adott évben Halhatatlanná választottak névsorát, amibe egykori játékosok, edzők és tulajdonosok is bekerülhetnek. Minden szezon az ő beiktatásukkal indul hivatalosan, ahol megkapják mellszobrukat a cantoni Hírességek Csarnokában. Az első jelöltek listáját ma hozták nyilvánosságra.

Csak néhány ismertebb név, a teljesség igénye nélkül: Clay Matthews Jr. (igen, a Packers LB-jének édesapjáról van szó), a Tom Brady-érát megelőző korszak egyik húzóneve, Drew Bledsoe, a 2007-ben meggyilkolt Steve McNair, vagy a jelenlegi Pats-tulajdonos, Robert Kraft.

Ez a bő lista most 127 nevet tartalmaz, amiből a Pro Football Hall of Fame döntéshozói előbb novemberben 25 fősre szűkítik a listát (megkülönböztetnek egyébként seniorokat, illetve modern-éra-játékosokat), ebből a modern-érásokból a döntősök csatlakoznak a két seniorhoz, várhatóan már januárban.

Február másodikán összeül a bizottság, hogy véglegesre szűkítsék a névsort, amit a Super Bowl előtt hoznak nyilvánosságra, hagyományosan a döntő hetében.

forrás: Tojásfoci blog

Goodell bocsánatot kért

2012. szeptember 28., 13:53 Módosítva: 2015.04.29 17:01

goodell2.jpg

A tartalékbírók ténykedése miatt kért bocsánatot Roger Goodell, az NFL-főtitkára, miután sikeresen megegyeztek a játékosokat képviselő szervezettel tegnap. 

„Fájdalmas időszak volt, leginkább a rajongóknak. Nagyon sajnáljuk, hogy ki kellett tennünk az elmúlt hetek kellemetlenségeinek a szurkolókat, de a hosszútávú együttműködés érdekében át kellett esnünk ezen" - idézi Goodellt a Fox. 

Goodell azt is megerősítette, hogy a Seahawks-Packers-meccs végén elkövetett hatalmas bírói hiba is segített a megegyezésben. „Nem volt egyszerű 24 óra alatt levezényelni az átállást, de mindkét fél keményen dolgozott, hogy a csütörtök esti Ravens-Browns meccsen már a profik vezessenek" - mondta. 

Az NFLRA-val kötött új szerződés 2019 januárjáig érvényes, a megegyezés lejártáig a jelenlegi 149 ezer dolláros bírói átlagfizetések 205 ezer dollárra emelkednek majd. 

Rovatok