Index Vakbarát Hírportál

Bolt hat éve nem kezdett ilyen rosszul

2013. május 9., csütörtök 16:48

A combsérüléssel bajlódó hatszoros olimpiai bajnok 10.09 másodperces idővel nyerte meg idei első versenyét, a Cayman Invitationalt. A győzelem megállapításához kellett a célfotó is.

Usain Bolt 10 másodperc fölött

Usain Bolt utoljára 2007-ben kezdte a szezont 10 másodpercnél rosszabb idővel, akkor 10.03-at futott Krétán. Bolt eredetileg bőven 10 másodpercen belüli időre készült, 9.86-ot szeretett volna futni, ilyen eredményt ért el ugyanis egyik legnagyobb riválisa, Tyson Gay a szezonnyitó versenyen Jamaicán.

„Nagyon rossz verseny volt. A fájdalom maga annyira nem zavart, szóval nem foghatom arra. Ki kell találnunk az edzőmmel, hogy mi miatt nem ment” - összegzett a verseny után a 26 éves jamaicai, aki mögött honfitársa, Kemar Bailey-Cole végzett a második helyen. Bolt megjegyezte azt is, hogy nagyon rosszul sikerült a rajtja. Ez visszatérő problémája, évek óta próbálnak javítani rajta, a 2011-es tegui vb-döntőn történt kiugrása után sokszor megy a biztonságra. A londoni olimpia előfutamain is a legrosszabb reakcióidejű sprinterek között volt.

A nőknél az amerikai Carmelita Jeter nyerte a 100 métert 10.95-tel, a világ idei legjobb eredményével.

Rovatok